Studentii – mai PUTINE DREPTURI dupa noua Lege a Educatiei

Studentii – mai PUTINE DREPTURI dupa noua Lege a Educatiei

0 191

Studentii sunt extrem de revoltati de Noul pachet de Legi ale Educatiei care aduc o serie de reglementari ce le ingradesc acestora drepturile.
Practic, acestia nu vor mai avea niciun cuvant de spus atunci cand va veni vorba de decizii care-i privesc pe ei in mod direct.
De aceea, Alianta Nationala a Organizatiilor de Studenti din Romania (ANOSR) a trimis, marti, 08.09.2009, o scrisoare deschisa Ministerului Educatiei, dar si catre parlament si guvern, prin care atrage atentia asupra unora dintre drepturile studentilor, care au fost incalcate prin noua lege a invatamantului, anunta NewsIn.
„ANOSR considera inacceptabila lipsa reprezentarii de 25% a studentilor in senatul universitatilor, acest lucru fiind lasat la latitudinea universitatilor. Procentul reprezentativitatii in senatele universitatilor a fost castigat de catre studenti in urma protestelor din primavara anului 1995”, se arata in scrisoarea trimisa autoritatilor, citata de ziarul Ziua.
Studentii mai reclama faptul ca, in proiectul de lege al educatiei, nu sunt reprezentati in structura Consiliului Agentiei Romane de Asigurarea Calitatii in Invatamintul Superior (ARACIS), ca parteneri in procesul asigurarii calitatii.
De asemenea, ei sunt nemultumiti ca examenul de licenta prevede doua probe obligatorii, nu minimum una, ca pana in prezent.
„Astfel, studentii considera ca doamna ministru are o atitudine duplicitara: are o serie de afirmatii in public, pe care le contrazice apoi prin propriile actiuni, cand vine vorba de prevederile legate de studenti, din cadrul pachetului de legi. Datorita acestei situatii, consideram ca studentii nu sunt doriti ca parteneri de dialog decat in declaratii politicianiste, incalcandu-se un principiu fundamental al invatamantului centrat pe student: participarea activa a reprezentantilor studentilor in procesul de decizie“, spune reprezentantul studentilor, citat de ziarul Cotidianul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.