SMURD si la Zarnesti

SMURD si la Zarnesti

0 252

Un punct SMURD va lua fiinta astazi la Zarnesti. Acest punct de interventie va functiona pe langa langa Sectia de Pompieri Zarnesti din cadrul ISU Brasov.
Festivitatea de deschidere se va desfasura in jurul orelor 11,00, cand sunt asteptati sa soseasca la fata locului taietori de panglici guvernamentali, judeteni si locali, fiecare cu cate o foarfeca proaspat ascutita.
Aceasta ar fi cea de a patra unitate care functioneaza in judetul Brasov, adaugandu-se celor din Brasov, Predeal si Fagaras.
Aceasta noua unitate SMURD de la Zarnesti va dispune de un vehicul de ambulanta si trei paramedici pregatiti in ultimele luni la unitati similare din Bucuresti si Targu Mures.
Cu aceasta ocazie pompierii zarnesteni vor prezenta, in loc de program artistic, cateva aplicatii specifice meseriei.
Este asteptat, printre alti invitati, si Raed Arafat, ‘tatucul’ acestui sistem SMURD si subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice. Vor mai fi prezente personalitati din domeniul administrativ, dar si catelandri politici, ca doar acuma, cu prezidentialele la usa, este momentul de prezenta la orice ocazie. Probabil, pentru ca tacamul sa fie complet, un sobor de preoti va fornai cate ceva blagosloveli pe nas, asta ca masina de interventii sa porneasca la sfertde cheie.
Oricum si lasand gluma la o parte, este benefica infiintarea acestui punct SMURD la Zarnesti, un centru turistic cu un masiv muntos, recte Piatra Craiului, relativ periculos, unde, in vara aceasta, s-au petrecut destule accidente. De aceea dorim noului echipaj SMURD succes in activitate si cat mai putine interventii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.