Orban, dupa batalia de marti

Orban, dupa batalia de marti

0 216

Ludovic Orban, presedintele vestitei Comisii parlamentare de ancheta, s-a facut, dupa plecarea intempestiva a Elenei Udrea, ca-si sterge palosul, pe care i l-a asigurat Legea si Parlamentul, de sangele nevinovatei fecioare, printesa de Turism – in sensul peiorativ, desigur – si a grait:”Comportamentul de astazi al Elenei Udrea a depasit orice limita de bun simt.”
Ieri, ora 12:00. Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea se reuneste intr-o noua sedinta. Imediat ce Elena Udrea isi face aparitia, presedintele Comisiei, Ludovic Orban, ia cuvantul. Insa, in timp ce Comisia o acuza de incalcarea Constitutiei, Elena Udrea isi pregateste, relaxata, cafeaua. Mai mult, dupa ce a acuzat Comisia de ilegalitate, Udrea paraseste audierile. Comportamentul ministrului nu i-a lasat, insa, indiferenti pe membrii Comisiei.
„Comportamentul de astazi al ministrului Elena Udrea a depasit orice limita de bun simt si a reprezentat o noua incalcare a Constitutiei si a legilor tarii, fiind un atac la adresa institutiei parlamentare. Prin acest comportament, discrediteaza institutii fundamentale ale statului de drept”, a spus liberalul Ludovic Orban.
„Comisia a constatat, astazi, prin decizii adoptate in unanimitate de membrii Comisiei, refuzul nejustificat al ministrului Turismului de a fi audiat de catre Comisie si de a raspunde intrebarilor formulate de catre membrii comisiei”, a explicat Orban cuvintele anterioare.
Totodata, Ludovic Orban a anuntat ca, in cadrul sedintei de astazi, se va lua „decizia privind toate demersurile legale pe care le va initia comisia pentru a se asigura respectarea Constitutiei, respectarea legilor tarii si pentru ca toate persoanele responsabile pentru incalcarea Consitutiei sa fie trase la raspundere, in conformitate cu legea”.
Potrivit liberalului, tot astazi vor fi prezentate, public, toate deciziile Comisiei.
„Legalitatea functionarii comisiei nu o constata nici ministrul Turismului, nici presedintele Camerei Deputatilor. Orice alta decizie a plenului Camerei Deputaþilor poate sa modifice activitatea Comisiei”, a incheiat Orban.
Macar sa si faca Ludovic Orban si Comisia ce afirma ca va face, conform legii si logicii!
Personal promit ca, atunci cand Elena Udrea va sta putintel in cantonament pe la Tarsori – puscaria de femei de langa Ploiesti – ma voi duce din timp in timp pe acolo si ii voi trimite chiftele si tigari, peste zid, cu prastia. Caci, conform legilor, daca acestea sunt respectate si nu se mai umbla cu manusi si perdele, acolo ii este locul pe o vreme. Eu am avut de tras pentru mult mai putin decat a comis aceasta turista prin viata, asa ca nu inteleg nici tupeul ei, dar nici o eventuala iertare prin tergiversari sau siretlicuri avocatesti, cu asternere de prafuri groase pe dosar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.