Bolnavi disperati la Brasov

Bolnavi disperati la Brasov

0 221

Este vorba de acei brasoveni care au nevoie de diferite analize de laborator pentru ca medicii, iniferent daca de familie sau de specialitate, sa vada unde scartaie treaba si sa le poata pune un diagnostic. Dar majoritatea acestor bolnavi sunt oameni in varsta si cu venituri mici, dar si din cei mai tineri, ajunsi pe drumuri ca someri sau lucrand, in lipsa de altceva, pe unde apuca. Astfel s-a produs inghesuiala la analizele medicale gratuite pe la laboratoarele de specialitate din Brasov.
Oamenii s-au asezat la coada inca de la primele ore ale dimineii, ba chiar cu noaptea in cap, la centrele medicale si la policlinicile de stat. Toate acestea sunt urmare a faptului ca laboratoarele din judet au refuzat inca de la jumatatea lunii august sa faca analize gratuite, din lipsa de fonduri.
Bolnavii au preferat sa astepte cateva saptamani pentru a fi siguri ca fac analizele gratuit. La una dintre clinicile private din oraa – nu o numim din etica profesionala – oamenii s-au inghesuit sa stea la rand cateva ore, chiar si fara programare, in conditii de stat in picioare si pe aceasta vreme capricioasa.

La cele 31 de laboratoare din judet au fost peste 200 de cereri, asa ca fondurile nu vor ajunge pentru toti, este clar.
„Lista de asteptare este lunga, in general se asteapta gasirea de fonduri. Cred ca in 9-10 septembrie aceste fonduri se vor epuiza”, a delcarat reprezentantul unui laborator.
Ministerul Sanatatii negociaza in acest moment cu Ministerul Finatelor ca serviciile prestate in ultimele trei luni sa fie achitate anul viitor.
Personal, nefiind nici tanar si nici nelinistit, nu ma agit, ci sunt manios. Si ma intreb: unde mama ma-sii sunt toate cotizatiile la asiguraile de sanatate pe care romanul le plateste lunar, ca nu se mai ajung banii? Sa nu-mi spuna mie domnii din fruntea sanatatii romanesti ca a scazut numarul cotizantilor datorita crizei care bantuie prin lume. Caci, dintotdeauna, din cati cotizanti au fost, nu au beneficiat de acesti bani cotizati mai mult de un sfert dintre ei. Ce s-a facut cu restul banilor si cine-mi raspunde? Sa stiu pe care mincinos sa-l bag in ma-sa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.