Pe unde-or fi banii investiti de Guvern?

Pe unde-or fi banii investiti de Guvern?

0 200

In marea de vesti, una mai proasta ca alta, iata ca apare si una mai “buna”. Guvernul a cheltuit, pana la sfarsitul lunii iulie, 4.000.000.000 (patru miliarde de euro) din banii alocati de la Buget pentru investitii. Translati in ron ar insemna aproape 17 miliarde de lei noi si nu mai putin de 170.000.000.000.000 de lei vechi. 170.000 de miliarde lei vechi??

Pe unde-or fi banii investiti de Guvern?
Daca ne gandim ca acestia reprezinta 45% din suma totala alocata in acest scop, asa cum a declarat vineri premierul Emil Boc (citat de NewsIn), „suntem pe drumul cel bun”. Dar unde duce acest drum? Spre asfaltari si reparatii de drumuri, spre firme ale colaboratorilor, rudelor sau sustinatorilor presedintelui sau apropiatilor lui?
“Aici sunt banii dvs!” ne linistea intr-o perioada Traian Basescu, pana cand am realizat ca acel panou, trebuia multiplicat in sute sau mii de astfel de afise si pus cat mai aproape de marea familie politica romaneasca : Securitatea&Nomenclaturistii (cu siguranta Serviciile stiu exact).
Revenind la primul ministru, acesta s-a aratat insa nemultumit de faptul ca, la nivelul administratiilor locale, planul de investitii a fost realizat doar in proportie de 15-17%. Asta ar insemna ca alte administratii si-au facut planul cu 70-75%! Care or fi acestea? Nu ni se dau nume nici dintre cei cu 15% nici dintre cei cu 75%!
Deocamdata sefii administratiilor locale se tem de faliment, li se impune sa renunte la 20% dintre bugetari (toti acesti angajati sunt rude, prieteni si alte “obligatii” numite… clientela ) o decizie dificila, care se poate lasa cu dezvaluiri incomode tocmai acum in prag de prezidentiale.
Revenind la spusele lui Boc : „Am spus ca am alocat 20% din banii tarii (??) pentru investitii anul acesta. Pana la sfarsitul lunii iulie am cheltuit patru miliarde de euro pentru investitii, asta inseamna 45% din Programul pe care l-am avut. E mult, e putin ? Fara a fi pe deplin multumit, spun ca suntem pe drumul cel bun”, a precizat premierul.
“Banii tarii pentru investitii” inseamna in realitate, o infima parte din banii imprumutati de la FMI! Dar unde a disparut prima transa de la FMI ? Pe salarii si pensii? Si atunci care 20% din banii tarii, cand tara se imprumuta pentru salarii?
Dar n-are a face, tara se indatoreaza, ei se imbogatesc gratuit in acelasi ritm alert.
Aflandu-se in “treaba mare” Emil Boc, a verificat vineri stadiul lucrarilor de reabilitare termica a unui imobil din sectorul 2 al Capitalei, cuprins in Programul multianual de reabilitare termica al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
Boc a aratat ca Bugetul de stat pe 2009 fost aprobat la sfarsitul lunii februarie, ceea ce inseamna ca licitatiile au inceput practic din luna martie.
„Am avut constrangerea din luna iunie pentru a ne incadra in deficitul trimestrial si semestrial cu FMI si cred ca acum, avand august, septembrie, octombrie, noiembrie luni pline pentru investitii, vom realiza Programul propus de a ne atinge obiectivele, a salva locurile de munca”, a spus primul ministru. Care dintre bugete? Cele rectificate negativ pentru a treia oara? Unde sunt programele de reabilitare a retelei termice, unde sunt banii pentru “Casa verde” pentru Panouri solare, pentru Centrale termice ecologice, pentru realele economii care sa ne scoata pe viitor din eterna noastra criza?
Spunem si noi: unde-or fi banii investiti de Guvern?

Promisiune: Economia va reveni pe crestere in primul semestru din 2010
Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut in cel de-al doilea trimestru al anului cu 8,8% fata de acelasi trimestru al anului trecut, dupa ce in primul trimestru economia romaneasca s-a contractat cu 6,2%. In prima jumatate a acestui an, PIB a scazut cu 7,6% fata de aceeasi perioada a lui 2008.
Emil Boc a apreciat ca din ultimul semestru al acestui an scaderea economica se va opri, iar in semestrul I din 2010 va exista „o usoara crestere economica”. „Cu alte cuvinte, acum e momentul sa apasam si mai tare pe acceleratie, sa sustinem investitiile, dezvoltarea”, a spus premierul.
Cu ce?
Cu firme si contracte gen celei descoperite cu numele fratelui Basescu printre actionari ??
Cu scurgeri de zeci de milioane de dolari pentru informatii secrete din CSAT ? Cu scuzele lui Basescu ca: “de frati nu te poti apara!”!
Pai ce ne facem?
Dl. Basescu mai are si doua fiice si un ministru la turism si fini si cumnati si alte multe bune cunostinte. In interior. Ca din exterior nu mai avem nevoie de aparare. Nu ne ataca nimeni! Ce sa ne ia? Politicienii? Guvernantii?Toti niste mafioti!
„Sa traiti bine!”

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.