Rrom la Cotroceni?!

Rrom la Cotroceni?!

0 244

Cine credea in urma cu 50 de ani ca Statele Unite ale Americii vor fi conduse de catre un presedinte de culoare? Asa cum in SUA a fost posibil ca un astfel de lucru sa aiba loc, asa si tara noastra ar putea avea un presedinte de etnie rroma.
Este vorba despre faptul ca liderii rromilor din Romania au decis sa isi gaseasca un candidat pentru alegerile prezidentiale din toamna. Cele mai mari sanse pana acum le are presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din Romania, Constantin Ninel Potirca. Acesta si-a anuntat intentia de a candida precizand ca efortul pe care l-a depus de 20 de ani in miscarea rromilor este “palpabil” si ca s-a implicat cu solutii pentru „elucidarea unor probleme economice, spirituale, culturale, educationale”. Sloganul electoral al candidatului rromilor va fi: „E timpul sa fim impreuna”.
De ce o astfel de varianta ar putea fi viabila peste 2,3 alegeri prezidentiale? Pai, in primul rand, daca toti rromii ar avea acte de identitate si ar fi in evidentele statului roman, puterea de vot a acestora ar creste semnificativ. Si daca votul rromilor nu ar fi de ajuns, atunci s-ar trece la planul 2, planul utilizat cu precadere de PSD in mai toate alegerile: cumpararea, la propriu si la figurat, a voturilor din mediu rural. Este bine cunoscut faptul ca etnia rroma are, in randurile sale, cateva persobaje cu putere financiara foarte mare si ca o astfel de posibilitate este chiar probabila, scuzati tautologia. Ar mai fi un singur obstacol pentru ca aceasta situatie sa fie aplicabila: etnia are nevoie pentru de o figura cunoscuta si carismatica. La buni ii trecem pe Madalin Voicu, iar la rai pe Marian Vanghelie. Lista ar fi mai lunga dar acestia ar fi port-drapelurile pentru cele doua categorii.
Asa ca, daca peste 40,50 de ani vom fi cetateni ai Rromaniei, cu moneda oficiala “bistarul” si cu o diaspora da 12 milioane de cetateni, inseamna ca cele prezentate azi au avut un sambure MARE de adevar. Bine ati venit in Rromania: “The Land of chaos!”. Nu ca acum sloganul nu ar fi valabil!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.