Berea buna pentru oasele ….femeilor!

Berea buna pentru oasele ….femeilor!

0 216

Femeile care beau o cantitate moderata de bere vor beneficia de o intarire a sistemului osos, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres, ale carui rezultate au fost publicate in revista de specialitate Nutrition, informeaza bbc.co.uk.
Acest studiu a fost realizat pe un esantion de 1.700 de femei si a relevat faptul ca densitatea osoasaa fost mai mare in cazul femeilor care consuma bere cu moderatie, comparativ cu femeile care nu consuma deloc aceasta bautura.
Cercetatorii considera ca hormonii vegetali din bere, nu alcoolul, contribuie la aparitia acestor efecte benefice.
Cu toate acestea, oamenii de stiinta indeamna la prudenta, avertizand asupra faptului ca un consum mai mare de doua sticle de bere pe zi produce un efect contrar, daunand sanatatii oaselor.
Osteoporoza este o problema de sanatate frecvent intalnita in categoria femeilor aflate la menopauza, care creste riscul de producere a fracturilor osoasela varste mai inaintate.
Cercetatorii au incercat in ultimii ani sa descopere acele suplimente care sa le ajute pe femei sa isi pastreze o densitate osoasa normala pana la varste inaintate.
Expertii spanioli au declarat ca, desi nu recomanda nimanui sa bea bere in mod exagerat pentru a-si intari densitatea osoasa, totusi ingredientele din bere, denumite fitoestrogeni, merita o atentie sporita din partea cercetatorilor.
Ei au recrutat voluntare, a caror varsta medie a fost de 48 de ani, si au folosit ultrasunete pentru a masura densitatea osoasa din degete.
Rezultatele au fost analizate si prin prisma factorilor precum greutatea, varsta si consumul zilnic de alcool.
Femeile considerate consumatoare „usoare” sau „moderate” de bere, cu pana la 280 de centilitri de alcool pe saptamana, au prezentat o densitate osoasa superioara decat femeile care nu consuma deloc alcool.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.