Clop de paie pentru chelia prezidentiala

Clop de paie pentru chelia prezidentiala

0 224

In nesimtirea sa sfidatoare, presedintele Traian Basescu umbla peste tot unde se aduna ceva oameni, dintre cei ai locului, ca sa se simta, cu ocazia unor sarbatori ale locului, cat mai bine si sa uite de necazuri.
Daca Basescu Traian, intamplator presedinte al Romaniei, ar lua-o mai incet, tot ar mai fi ceva. Dar cand duci tu cu tine, la trei zile odata si dintr-un colt al tarii in celalalt, cohoara de sepepisti, haita de amici si consilieri, ciurda de aplaudaci, basca masini cu girofar si elicoptere al caror culoar aerian costa al naibii de mult, si toate astea doar pentru o nenorocita de campanie electorala, mintind insa ca nu este asa, atunci omul acesta nu merita nici cea mai mica farama de respect.
Caci in acest timp tara se duce de rapa, iar el, presedintele, se plimba electoral in loc sa caute solutii, singurele balmajeli, cand deschide gura si vorbeste in viteza de trei kilometri la doua ore, ca sa nu se balbaie, ca betivii, spune tot ce a negat pana mai deunazi si vrea sa prezinte drept noutati lururi stiute de mult de romani.
Ieri, presedintele Traian Basescu a prins ocazia si a dat o fuga pana la Prislop, unde se ating maramuresenii cu bucovinenii si bistritenii, si a primit de la localnici – tocmiti dinainte pentru asa ceva, pun pariu! – un clop din paie (sa aiba ce rumega) si o camasa maramureseana.
Ajuns acolo, timp de aproape 45 de minute seful statului s-a plimbat prin multime, pe un traseu dinainte stabilit de balaurii de la SPP si SRI, dupa care a decis sa urce pe scena manifestarii pentru a le ura participantilor, la sarbatoare, distractie placuta si pentru a le multumi pentru modul in care a fost primit.
Vedeti, daca nu se plimba prin multime, cu greu i-ar fi cazut fisa unde este scena si ce are de facut pe ea.

In plimbarea sa printre participanti, presedintele Romaniei a intalnit si un grup de germani, probabil intamplator original, nu adus cu japca, cu care a vorbit in limba engleza – stiti care, aia marinareasca a lui, de balta – si carora le-a urat vacanta placuta.
De asemenea, presedintele a dat mana cu oamenii – pai ce era sa dea? – iar cu unii s-a fotografiat.
Imbracat in haine populare, Traian Basescu a si intrat intr-un joc morosenesc alaturi de o maramureseanca, si aia dinainte stabilita sa se bage, fac iarasi pariu, pentru ca s-a vazut totul din si prin satelit.
Seful statului a promis si de aceasta data ca va mai reveni in Maramures. Auzind aceasta, multi dintre oameni au murmurat: „Sa vii cand te-om chema noi!”
Si uite cum, din ce in ce mai mult, Basescu seamana cu Ceausescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.