Perfidul Traian Basescu

Perfidul Traian Basescu

0 221

Un comunicat PSD afirma ca presedintele Romaniei si seful spiritual al PD-L, Traian Basescu, incearca pe orice cale sa creeze o criza guvernamentala.
„Traian Basescu forteaza PD-L sa se ambitioneze cu codul elaborat la Cotroceni de Mircea Miclea, in detrimentul elevilor, profesorilor si al intregii societati romanesti. Seful statului foloseste pretextul legilor educatiei pentru a intarata, asa cum face de obicei, diverse categorii sociale: profesori impotriva elevilor si a parintilor, magistrati impotriva justitiabililor, bugetari impotriva angajatilor din sectorul privat”, se arata in comunicatul PSD, in opinia caruia declaratiile unor lideri PD-L recunoscuti ca apropiati ai Cotrocenilor, nu fac decat sa „introduca tensiuni în coalitie”.
PSD afirma ca noul Cod al Educatiei reprezinta „rezultatul unor discutii indelungate, purtate cu partenerii sociali, rectori de universitati, reprezentanti ai studentilor, ai elevilor si ai parintilor”.
PSD reaminteste PD-L ca nu Guvernul, ci societatea romanesca trebuie sa isi asume reforma invatamantului si ca sunt destule legi pentru care Executivul isi poate asuma raspunderea.
Concluzia PSD este ca legile educatiei trebuie sa ajunga in Parlament, fiind totodata si de acord cu reprezentanta PD-L, Sulfina Barbu, ca „orice lege este perfectibila si ca nimeni nu detine monopolul adevarului”.
Aceste ultime cuvinte vin in contextul in care Sulfina Barbu a declarat ieri ca, asa cum a fost prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu, Codul Educatiei este un cod impotriva elevilor si cadrelor didactice si i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa demisioneze daca nu respecta programul de guvernare.
Se pare ca Basescu, in ciuda sondajelor platite copios ca sa-l scoata favorit, nu poate sta linistit pana nu-si vede adversarul la pamant si mort, prin orice mijloace. Si ce este mai la indemana decat intriga. Astfel, el isi pune cateii sa latre de-al naibii impotriva tovarasilor de coalitie, oamenii lui insultand tot mai jalnic ministri PSD, gasindu-le nod in papura pentru orice initiativa, buna sau mai putin buna. De fapt este stilul comunist: ori esti cu mine si faci cum vreau eu, ori imi esti dusman.
Iar jignirile aduse de Sulfina Barbu ministrului Ecaterina Andronescu sunt impardonabile, cu toate ca aceasta din urma si-a petrecut viata in invatamant, nu prin barci.
Este inca o dovada ca Basescu si partidul sau nu pot face treaba intr-o guvernare, fiind doar un fel de impostori intriganti si lipsiti de orice urma de fair-play.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.