Reduceri de personal la Consiliul Judetean

Reduceri de personal la Consiliul Judetean

0 266

Criza economica loveste adanc si unde nu ne asteptam. Un astfel de loc “surprinzator” este Consiliul Judetean Brasov. Aici sunt angajate mai mult de 2000 de persoane, dar numarul va scadea dupa ce, in cel mai scurt timp, vor avea loc reduceri de personal. Este binecunoscut faptul ca salariile pentru functiile importante ale acestei institutii sunt mai mult decat “merituoase”.
Dar revenind la criza, din cele 2000 de locuri de munca, in jur de 1400 sunt personal al Directiei pentru Protectia Copilului (DPC), cel maimare consumator al Bugetlui judetean. Considerat un department numeros, angajatii DPC sunt cei care stau cu emotii, deja anuntandu-se ca din aceasta unitate vor fi cele mai multe concedieri. Reducerea de personal este vazuta de catre o ultima solutie la care se gandeste seful CJ, acesta adaugand ca, intr-o prima faza se va renunta la salariaþii care cumuleazã pensia cu salariul si la cei care mai au putin pana la pensionare.
„Din anul 2000, de cand sunt presedinte al Consiliului Judetean nu am avut niciodata o asemenea situatie financiara.
Nu avem fondul de salarii acoperit pana la sfarsitul anului si din acest motiv ne gandim sa facem o reducere de personal, desi in situatii de criza o astfel de solutie nu este buna“, a declarat in presa brasoveana Aristotel Cancescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.