Noutati de apreciere a cadrelor didactice

Noutati de apreciere a cadrelor didactice

0 202

Vazandu-se ca nivelul invatamantului romanesc scade tot mai mult, si astanu numai datorita bugetului mic, ci si a nivelului tot mai scazut in pregatirea cadrelor didactice, nu numai in ce priveste strict materia de predat, dar si a laturii pedagogice,
Astfel, profesorii vor da anual testare psihologica, caci s-au intalnit prin scoli gesturi din partea unor cadre didactice care nu-si au locul intr-o sala de clasa si care au dovedit o labilitate psihica a acelor cadre didactice.
Noutatile exclusive ale proiectului Statutului personalului didactic sunt legate, cum am aratat, de calitatea cadrelor didactice, de modul in care se va face intrarea in invatamant si de titularizarea pe post.
De pilda, se vor da teste inainte de examenul de definitivat, iar cine nu le trece de trei ori nu mai are, normal, ce cauta in invatamant.
La fel, nu vor avea dreptul sa ocupe o functie in Educatie persoanele care au aceasta interdictie stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare penala sau cele care desfasoara activitati care, prin natura lor, aduc atingere demnitatii profesionale sau bunelor moravuri, sau presteaza, de pilda, activitati comerciale in incinta scolii.
Iar asemenea interdictii, dar si alte reguli de conduita si comportament, se gasesc din plin in proiectul Statutului personalului didactic, pe care vom incerca sa vi-l prezentam integral in momentul in care vom intra in posesia lui.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.