Trafic supravegheat in Brasov

Trafic supravegheat in Brasov

0 196

„In cursul acestei luni va deveni operational sistemul de radare si cel de camere de supraveghere instalate de Primaria Brasov in cele mai importante puncte din municipiu”, a declarat viceprimarul Miklos Gantz.
Pana acuma s-a lucrat la amenajarea „creierului” sistemului, un dispecerat dotat cu aparatura moderna, asa cum pana acuma am putut admira doar prin filme..
„In cadrul acestui proiect se vor amplasa si opt radare pe patru artere importante de circulatie, cate un aparat pe fiecare sens de deplasare. Ulterior, numarul radarelor va fi marit. In ceea ce priveste camerele de supraveghere, au fost montate pana acuma 14 si urmeaza alte 7. Cum infrastructura este deja existenta, in viitor vom folosi mai multe camere wireless, ce pot fi mutatedintr-un loc in altul, in functie de problemele ce se ivesc”, a completat viceprimarul Gantz.
Iata o initiativa laudabila si care nu poate fi trecuta cu vederea, in contextul intensificarii traficului rutier, cu multi nebuni si inconstienti pe marile artere de circulatie brasovene, atentatori la viata altora, in primul rand, daca de a lor nu le pasa. Sa speram ca, odata intrat in functiune acest sistem, vom mai scapa de zgomotul motoarelor turate intr-o prostie, prin aceasta aparatura moderna putand fi lesne depistati si eliminati din trafic nebunii soselelor.
In plus, vor putea fi mult mai usor depistati infractorii pedestri, cei care actioneaza in punctele aglomerate, cum sunt aceste principale bulevarde si piete publice brasovene.
Sa speram insa ca primarul George Scripcaru, dupa ce a realizat acest sistem benefic de supraveghere, nu va comite si una boacana, incepand sa (re)asfalteze aceste principale artere de circulatie supravegheate, cu asfalt in stare buna, si va patrunde cu reparatiile si pe celelalte strazi brasovene, unele in foarte mare suferinta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.