Catelusa Zaza isi recapata vederea

Catelusa Zaza isi recapata vederea

0 236

Pana in urma cu cateva zile, Zaza nu era foarte deosebita de semenii sai patrupezi din rasa foxterrier. Desi ceva ar fi fost, totusi: cataracta de care suferea la ambii ochi si care o impiedica sa mai distinga lucrurile din jur. Ceea ce a consacrat-o definitiv pe Zaza, in varsta de patru ani, a fost statutul ei de pacienta a unei premiere in oftalmologia romaneasca. Catelusa a fost operata de catre un medic specialist in medicina umana, un cunoscut oftalmolog de la Spitalul Militar Brasov.
Medicul Catalina Pacurar a fost impresionat in egala masura de suferinta Zazei, dar si a stapanului acesteia, un batran in varsta de 94 de ani, al carui singur sprijin era foxterrierul pandit de orbire. Stapanul Zazei sufera la randul lui de probleme de auz iar Zaza il ajuta sa se deplaseze pe strada si prin casa. Asa ca doamna Pacurar s-a decis sa o opereze pe Zaza de cataracta, cu ajutorul unui medic veterinar de la cabinetul la care a avut loc interventia.
Operatia a reusit; ieri, Zaza a fost adusa la controlul post-operatoriu, ocazie cu care oftalmologul Catalina Pacurar a constatat ca foxterrierul isi recapata vederea. Cel mai fericit de reusita interventiei este insa stapanul nonagenar al catelusei. Venerabilul pensionar nu a inchis ochii toata noaptea, veghindu-i Zazei toate reactiile din timpul somnului. Acum va putea sa iasa din nou la plimbare, condus de catelusa sa credincioasa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.