Prapad, sambata, la Rasnov

Prapad, sambata, la Rasnov

0 211

O furtuna puternica, insotita si de caderi de grindina, s-a abatut sambata dupa-amiaza asupra localitatii Rasnov
Aceasta s-a intamplat in jurul orei 18.30, locuitorii si turistii din zona Rasnovului ajungand martorii unei furtuni extrem de puternice, mai rar intalnite.
Dupa o prima faza in care vantul, insotit de cateva picaturi de ploaie, a indoit copacii si a smuls tot ce nu era bine prins, norii si-au dat drumul, varsand potop insotit de tunete si fulgere ca intr-o apriga batalie.
Perdele de ploaie si grindina abatute din cer au redus vizibilitatea atat de mult incat soferii aflati in trafic au fost nrvoiti sa traga pe dreapta, cu farurile si lampile de avarie aprinse si asteptand ca natura sa se mai potoleasca.
Furtuna nu a durat mai mult de pana intr-un sfert de ora, dar a fost suficient ca soseaua nationala si celelalte drumuri din zona sa fie, practic, acoperite de apa, iar terenurile cultivate sa aiba de suferit din cauza grindinei.
Asa cum a declarat ofiterul de serviciu al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, ajutorul pompierilor a fost solicitat numai intr-o singura situatie, si aceasta pentru a scoate apa din beciul inundat al unei case de pe strada Teiului.
Din pacate, in ultima vreme apar tot mai des asemenea fenomene, dupa ce omul a injunghiat Natura cu poluare pe toate caile. Iar daca omul, acest animal egoist si asa-zis inteligent, nu se va astampara si nu va reveni la sentimente mai bune, Natura va deveni si mai crunta in aplicarea pedepselor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.