Pensiunile din Bran sunt falimentare

Pensiunile din Bran sunt falimentare

0 215

Turismul brasovean resimte din plin criza economica. Probabil ca stim cu totii de cozile interminabile care se formau in fiecare week-end al anului trecut, dinspre si inspre statiunile din Brasov. Daca anul trecut, un drum pe Valea Prahovei sau la Bran era un adevarat calvar, in aceasta vara un astfel de drum este o adevarata placere. Placere pentru turistii care se incumeta sa cheltuiasca bani, nu pentru operatorii de turism care se confrunta cu o lipsa acuta de clienti.
Spuse pe sleau, daca anii trecuti pensiunile de la munte erau pline ochi si fiecare sat sau statiune era un furnicar de turisti, anul acesta e pustiu. Judetul Brasov se afla pe locul patru in ceea ce priveste numarul pensiunilor intrate in insolventa. O cauza a acestei situatii grele este si faptul ca proprietarii declara faliment dupa ce si-au luat credite de la banci si nu isi mai permit sa achite ratele. Mai mult, aceasta situatie vine si pe fondul uor scaderi consistente de tarif. Mai dramatic este si faptul ca un numar mare de patroni de pensiuni incearca sa vanda cladirile ca sa isi achite creditele, dar nici asa nu au mai mult succes. Investitorii au disparut, iar falimentul pare a fi ultima solutie.
Potrivit datelor furnizate de Oficiul National pentru Registrul Comertului (ONRC), in primele sase luni ale acestui an, numarul pensiunilor, hotelurilor si al restaurantelor care au intrat in insolventa la nivel national este cu 70% mai mare fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de la 290 la 490. Topul napastuitilor, al celor mai multe cazuri de insolventa in perioada ianuarie – iunie 2009 au fost inregistrate in Bucuresti, in numar de 60, in judetul Constanta, cu 49, Bihor (35), Brasov (30) Satu Mare (27) si Cluj (26).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.