Ina Schaeffler disponibilizeaza 300 de angajati

Ina Schaeffler disponibilizeaza 300 de angajati

0 230

Investitorii straini din Brasov incearca sa reziste crizei economice ce s-a instaurat in intreaga lume. Si cum pot face acest lucru altfel decat disponibilizand in masa?
Un alt colos din Brasov, venit in orasul nostru nu de mult, compania germana Ina Schaeffler Romania, a anuntat ca intentioneaza sa concedieze nu mai putin de 297 de angajati pentru a mai reduce din costurile ridicate datorate lipsei comenzilor.
Producatorul german de rulmenti si componente pentru masini si utilaje din Cristian, judetul Brasov, are in prezent 3.494 de angajati si a motivat aceasta masura simplu: compania „a fost atinsa de efectele crizei economice”.
„Dupa luni de zile in care au fost implementate diferite masuri pentru reducerea costurilor (combustibil, telefonie, servicii intretinere, reducerea serviciilor externe, rationalizarea licentelor de software, ne-reinnoirea partiala a contractelor de munca pe perioada determinata, concediu prelungit de sarbatori, reducerea selectiva a timpului de lucru etc.), Schaeffler Romania este nevoita, in contextul scaderii comenzilor, sa recurga la disponibilizari”, se arata intr-un comunicat al companiei.
Potrivit reprezentantilor companiei masura a fost luata in contextul scaderii comenzilor. Pentru ca trecerea sa nu fie facuta brusc, disponibilizarile se vor realiza in stadii lunare,
angajatii vizati urmand sa aiba un program de somaj tehnic combinat cu 8 zile de concediu fara plata pe luna. Acest procedeu a fost introdus, potrivit reprezentantilor Schaeffler, pentru a pastra acesti angajati in eventualitatea ca starea comenzilor se va revigora, care ar crea locuri de munca ce pot fi ocupate de personalul aflat in asteptare.
Schaeffler a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro iar pentru anul in curs estima o crestere de 50% in urma aprecierii comenzilor din sectorul energiei eoliene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.