Propunere PSD Brasov in privinta reorganizarii pietelor

Propunere PSD Brasov in privinta reorganizarii pietelor

0 214

Ca pietele agroalimentare brasovene au fost modernizate cum s-a facut treaba si cu asfaltarile,este ceva clar ca apa distilata. Nu trebuie decat facuta o micuta comparatie cu piata privata „Decebal”, din pacate slab frecventata si de cumparatori, dar si de comercianti sau producatori agricoli. Iar ceea ce s-a propus de catre domnul vice Gantz este un fel de banc nereusit.
Cu o solutie ceva mai aproape de realitate vine domnul Mihai David, seful organizatiei locale PSD. Acest „ceva mai” din fraza anterioara il voi explica la sfarsitul materialului.
Domnul David sugereaza o discutie urgenta pentru o schimbare de esenta, SErviciul Administratie Piete urmand sa fie transformat in regie sau companie comerciala a Consiliului Local, urmand ca aceasta sa efectueze o activitate mai elaborata, cu efect de crestere a venitului de pe urma pietelor agroalimentare.
Transformarea ar fi necesara, in opinia domnului David, prin faptul ca la Primarie se afla depuse o seama de cereri de cumparare a unor terenuri din preajma sau chiar incinta pietelor, la caz de aprobare fiind oprita dezvoltarea structurilor comerciale .
„Acestea nu se vor mai putea face pentru ca Primaria are deja cereri de cumparare a unor terenuri din perimetrul pietelor, pe care se afla magazine sau puncte de desfacere deja cumparate de comercianti si, daca li se vinde acestora si pamantul de dedesubt, pe viitor municipalitatea va avea mari greutati cu proprietarii, daca va voi sa faca schimbari majore.”
Iata si propunerea concreta, in numele grupului PSD din Consiliul Local: sa se aprobe un proiect de hotarare pentru constituirea noii structuri comerciale. Aceasta ar trebui sa fie condusa de un director care poate face un management performant.
Bine, dar aceasta structura de administrare a pietelor exista deja, existand si un director care o conduce, in persoana domnului Vasile Cristian, bun cunoscator al fenomenului „piata agroalimentara”. Si fiecare piata are administratorul ei si personalul necesar administrarii ei. Buba ar fi faptul ca tot ce se face, cu titlu de modernizare prin piete, nu este gandit si nu este executat ca sa dainuie in timp. Deasemenea nu exista prin pietele agroalimentare brasovene utilitatile necesare unui comert cu adevarat civilizat, cu toate ca se strang bani frumusei din inchirierea tarabelor, pe deasupra peste comercianti venind uneori masuri prost gandite si fara rost in unele cazuri, dar care stingheresc activitatea comerciala inutil. Aici ar trebui miscat mai mult.
Si, ca idee finala, activitatea din pietele agroalimentare brasovene ar trebui depolitizata, influenta pedelista a Primariei punandu-si prea mult amprenta. De aceea ar fi bine ca viitoarea nou infiintata regie sau societate comerciala sa fie scoasa de sub aripa primariala si preluata de cineva neangajat politic, in urma unei licitatii fara manareli, si pe baza de declaratie pe raspundere proprie de neapartenenta la vreun partid.
Primaria ar putea incasa de la aceasta societate birurile de rigoare, ceva in genul pietei cu ridicata de langa Stupini. Acolo, in teorie, asa s-ar petrece lucrurile, cu toate ca gurile rele povestesc de amestec si interese scripcariene si in acea zona.
Oricum, brasovenii asteapta cu nerabdare indreptarea actualei stari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.