Cum sa aveti un calculator VERDE

Cum sa aveti un calculator VERDE

0 229

In ziua de azi, calculatorul a devenit o necesitate la indemana oricui si folosita pe scara larga de tot mai multe persoane indiferent de varsta, categorie sociala si altele asemenea. Ceea ce putin cunosc este faptul ca acest aparat este o sursa de poluare ce nu poate fi ignorata, de aceea ecologistii s-au gandit ca a venit momentul sa invatam sa ne pastram calculatoarele „verzi”.
Astfel, cu totii trebuie sa lucram la eficientizarea calculatoarelor din punct de vedere energetic si sa fie eco-friendly, adica prietenoase cu mediul inconjurator.
Iata cateva sfaturi, publicate de Realitatea TV prin care sunteti educati in spiritul ecologic, pentru a nu avea gauri nici in buget si nici in stratul de ozon.
1. Inchideti computerul cand nu il folositi. Asigurati-va ca setarile de salvare a energiei din sistemul vostru de operare sunt corecte. Si mai bine ar fi sa il scoateti complet din priza cand nu il folositi, atat pe el cat si accesoriile sale, intrucat acestea consuma energie chiar si atunci cand sunt in stand-by.
2. Incercati sa aveti cat mai multa grija de computer, pentru ca acesta sa dureze in timp cat mai mult. Daca are probleme, incercati intai sa reinstalati sistemul, sa il reparati sau sa il modernizati, decat sa optati pentru cumpararea unuia nou.
3. Apple, Dell si Asus sustin ca sunt lideri ai calculatoarelor verzi. Exista chiar computere care au periferice biodegradabile.
4. Daca aveti un site sau niste pagini pe internet, sa va amintiti ca fiecare fotografie necompresata si fiecare cod scris prost are un impact direct asupra mediului si al timpului necesar pentru incarcare.
5. Cand vreti sa scapati de electronicele nedorite, puteti sa le reciclati fie intacte – adica sa le dati altor oameni spre folosire, fie sa le duceti la unitati speciale de reciclare a deseurilor electrice si electronice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.