Indemnizatia de somaj tehnic fara impozitare

Indemnizatia de somaj tehnic fara impozitare

0 221

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat, la iesirea de la discutiile cu partenerii sociali de la sediul Ministerului Muncii, ca, a solicitat Guvernului, printre altele, ca cei 85 la suta din salariu platiti de angajatorii care trimit oameni in somaj tehnic sa nu mai fie impozitati.
Cezar Coraci a spus, de asemenea, ca patronatele si sindicatele solicita ca persoanele fizice care au si firma sa nu mai plateasca impozite de doua ori si pe persoana fizica si pe persoana juridica.
Coraci a afirmat ca Executivul ar trebui sa se gandeasca la investitia in economie, precizand ca „poate ca astfel nu va mai fi nevoie sa se dea atat de mult pe indemnizatiile de somaj”.
Presedintele UGIR-1903 a adaugat ca, la intalnire, au fost luate in discutie si aspecte ca impactul pe care-l va avea plata indemnizatiei de somaj, mobilitatea fortei de munca si posibilitati de asigurare a transportului navetistilor, care sunt nevoiti sa parcurga distante mai mari pana la locul de munca.
Patronatele si sindicate au cerut, de asemenea, majorarea cat mai urgenta a punctului de pensie la 45 la suta din salariul mediu brut.
„Discutiile de la Ministerul Muncii sunt preliminare, iar faptul ca reprezentantii Ministerului sunt de acord cu propunerile noastre nu inseamna ca aceste masuri vor fi cuprinse in bugetul pe 2009 si ma astept ca Ministerul de Finante sa bugeteze macar o parte dintre ele”, a precizat Coraci.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.