Acuzatii grave la penitenciarul Codlea

Acuzatii grave la penitenciarul Codlea

0 253

Acuzatii extreme de grave la penitenciarul Codlea. Pater Don Demidoff, presedintele Ligii pentru Renastere Morala, acuza conducerea penitenciarului ca refuza sa semneze un protocol privind acordarea de asistenta religioasa pentru detinutii intemnitati la Codlea. Cea mai grava acuzatie lansata de catre Don Demidoff este ca detinutii sunt torturati, uneori pana la moarte, daca cer sa i se spovedeasca.
„Detinutii au fost si sunt in permanenta sicanati, amenintati si torturati pentru motivul ca doresc sa colaboreze cu Liga pentru Renastere Morala in ceea ce priveste asistenta religioasa”, si-a inceput Pater Don Demidoff tirul de acuzatii. Don Demidoff merge mai departe afirmand ca Administratia Nationala a Penitenciarelor refuza sa semneze un protocol de colaborare cu Liga pe care o conduce, datorita presiunilor facute de conducerea penitenciarului brasovean. „Aceasta autoritate refuza sa semneze protocolul de colaborare ce a facut obiectul discutiei din 14 aprilie 2009. La aceasta data s-a hotarat sa semnam acest protocol dar, ulterior datorita influentelor exercitate de conducerea Peniternciarului de maxima siguranta Codlea, conducerea ANAP amana fara motiv semnarea acestui protocol, in conditiile in care detinutii fac cereri alarmante pentru acordarea asistentei religioase” se arata intr-un comunicat.
Pana la aceasta ora, penitenciarul Codlea nu a dat un raspuns oficial, purtatorul de cuvant al institutiei anuntand ca la mijlocul saptamanii viitoare va fi facuta o conferinta de presa pe aceasta tema.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.