Un singur Bazac, da’ toti bazati

Un singur Bazac, da’ toti bazati

0 220

Alegerea feliilor ministeriale de catre partenerii PSD-PD-L dupa algoritmul 1-2-2 a semanat teribil cu crosetatul la televizor al Elenei Udrea. Impletitul duduii blonde de la, de-acum, Ministerul Turismului, s-a dovedit premonitoriu pentru felul in care s-au impartit dregatoriile intre incardasitii la putere. Unul pe fata, la prima optiune, doua mai pe din dos, la a doua strigare. Un Guvern lucrat din andrele, chiar daca n-are nici o Andree in componenta. Are, in schimb, trei gratii de la PD-L – Elena, Roberta si Monica – si o profesoara severa de la PSD. Ecaterina Andronescu, probabil cea mai buna nominalizare din intregul Guvern. Porecla de „Abramburica” pe care si-a atras-o la precedenta pastorire a Invatamantului este o dulce alintare pe langa ce invective groase merita absolut toti cei care i-au urmat la Educatie.
Daca sexul frumos contribuie cu o confirmare matura si trei tinere sperante in alcatuirea Cabinetului, despre barbati e greu de formulat un pronostic care sa-i defineasca in boc. Pardon, in bloc. La o prima evaluare, se pare ca, desi printre ei se numara un singur Bazac (ajuns la Sãnãtate direct dintr-un Ferrari), toti sunt insa bazati. Baroni de-a dreptul – garzile vechi de la ambele partide – sau doar aspiranti cu protectie si mandat de la aceiasi nobili de partid, masculii din jurul infantelui Boc ar avea cate ceva de declarat la capitolul agoniseala. Cei doi-trei sarantoci au fost strecurati probabil ca sa-i impiedice pe ziaristii de la Capital sa-si scoata viitoarea editie a topului miliardarilor exclusiv cu membrii Guvernului. La capitolul asta, brasoveni se pot chiar considera rasfatati: pe primul loc in topul averilor (declarate) straluceste unsuros mustacioara de chelner a conului Nita de la PSD Brasov. E ceva sa fii citat inaintea lu’ alde Berceanu, Videanu, Oprea si restul ghiftuitilor din mandatele precedente.
Tocmai din pricina zerourilor in exces ale conturilor, Nita Constantin se poate considera chiar nedreptatit ca i s-au atribuit tocmai IMM-urile. Va dati seama ce discrepanta? Intreprinderi mici si mijlocii, pe de-o parte, si avere XL si XXL de celalalta? O fi bine crosetat Guvernul, dar nu e bine croit.
La urma urmei, nici nu conteaza cum ii vin hainele. Bine ca are Sanatatea de Fier. Chiar de Ferrari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.