Transfagarasanul – deblocat !

Transfagarasanul – deblocat !

0 282

Transfagarasanul a fost deblocat la kilometrul 60, in comuna Arefu, langa Chieile Argesului, dupa ce, marti seara, lucratorii Districtului de Drumuri Nationale Capatineni, au indepartat stancile, bolovanii si copacii cazuti pe asfalt.
Potrivit lui Dumitru Teodorescu, seful Sectiei de Drumuri Nationale Capatineni din judetul Arges, operatiunea de curatare va continua, miercuri, pe versantii muntosi invecinati cu soseaua, pentru indepartarea pietrelor si a vegetatiei in pericol de dislocare pe sosea.
„Am reusit sa redam circulatia pe ambele benzi de circulatie pe Transfagarasan. Se circula normal acum in zona kilometrului 60, iar miercuri, vom continua sa indepartam potentialele riscuri de pe versantii muntosi. A fost inghet, apoi au fost dezghet si ploi, iar pietrele si copacii mai mici au luat-o la vale, ajungind pe carosabil. Important este faptul ca nu sunt victime si ca traficul a fost reluat.”, a declarat Dumitru Teodorescu, seful Sectiei de Drumuri Nationale Capatineni.
Drumul National 7C – Transfagarasan – a fost blocat, luni dimineata, in localitatea Arefu, din apropierea Cheilor Argesului, din cauza caderilor de pietre si de copaci de mici dimensiuni pe carosabil.
Potrivit lui Dumitru Teodorescu, sef district Drumuri Nationale Capataneni, blocajul s-a produs la kilometrul 60 + 200, unde au cazut pietre si copaci de dimensiuni mici pe toata latimea carosabilului, pe o distanta de aproximativ 40 de metri, ca urmare a ploilor din ultimele ore, care au provocat dislocarea bolovanilor si a pietrisului de pe munte.
Pe carosabil se afla o cantitate de aproximativ 2.500 de metri cubi de aluviuni, iar la ora transmiterii acestei stiri, drumarii actioneaza cu utilaje pentru curatarea soselei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.