Concurs judetean de educatie rutiera

Concurs judetean de educatie rutiera

0 261

LA sfarsitul saptamani va avea loc la Brasov faza judeteana a concursului „Educatie rutiera-Educatie pentru viata”. Ca si faza locala, competitia se va derula la Scoala generala nr. 27 din Brasov. Vor participa 10 echipaje de elevi de la unitatile de invatamant din Brasov, Fagaras, Codlea, Sacele, Ghimbav, Victoria, Zarnesti si din comunele din judet. Fericitii castigatori vor reprezenta judetul nostru la la faza nationala a concursului, care va avea loc in luna iulie.
Concursul propriu-zis va incepe sambata de la orele 10, elevii urmand sa sustina mai multe probe. Prima este cea teoretica, proba in care elevii se vor infrunta in resolvarea unui chestionar cu intrebari din legislatia rutiera. Apoi se vor desfasura, pe rand, poligonul si parc scoala. La proba de poligon elevii vor trebui sa parcurga un traseu de indemanare cu bicicleta. La cea de parc scoala, concurentii vor trebui sa stie ce reguli de circulatie trebuie sa respecte biciclistii. Proba se va derula intr-un parc special amenajat.
„Castigatorii concursului vor primi diplome si premii in obiecte, rechizite scolare, articole sportive. Jurizarea va fi realizata de politisti de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciul Politiei Rutiere. Scopul concursului este acela de evaluare a cunostintelor elevilor privind legislatia rutiera si prevenirea implicarii acestora in accidente rutiere”, a declarat in presa brasoveana comisarul sef Mihaela Hermenean de la Compartimentului de Analiza din cadrul IPJ Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.