Statiunile montane sunt luate la puricat de ANPC

Statiunile montane sunt luate la puricat de ANPC

0 271

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor organizeaza, in perioada 10 – 23 decembrie 2008, Comandamentul de iarna, prin intermediul caruia se vor verifica serviciile turistice din statiunile montane.
ANPC care va actiona prin intermediul echipelor de inspectori detasate pentru a controla spatiile de cazare, unitatile de alimentatie publica si operatorii economici care ofera servicii de agrement si inchiriaza echipament pentru sporturile de iarna.
Sediile Comandamentului de iarna vor fi deschise zilnic, intre orele 10.00 si 18.00, la:
Hotel Sinaia, avand in verificare statiunile Sinaia, Azuga, Busteni, Cheia – Pensiunea Popasul Reginei, avand in verificare statiunile Bran – Moeciu, Poiana Brasov si Predeal.
Modul de lucru al inspectorilor presupune primirea reclamatiilor din partea turistilor, la sediul Comandamentului, dar si controale tematice realizate in hotelurile si pensiunile din statiunile respective, pentru prevenirea eventualelor nemultumiri ale clientilor.
Inspectoratele Teritoriale pentru Protectia Consumatorilor, care au statiuni turistice pe raza judetelor de care raspund, vor desfasura controale in vederea asigurarii conditiilor optime pentru primirea turistilor.
Este cunoscut faptul ca Valea Prahovei si zona Brasovului sunt destinatiile preferate ale romanilor in perioada sarbatorilor de iarna, dar numarul acestora a crescut semnificativ in ultimii ani si in celelalte statiuni montane, la Borsa (in Maramures), la Arieseni sau la Vatra Dornei.
Turistii care vor intampina probleme in statiunile din Romania dupa data de 23 decembrie 2008, pot sesiza Oficiile Judetene pentru Protectia Consumatorilor, care vor asigura un serviciu de permanenta pe toata durata sarbatorilor de iarna.
Pentru a afla cum pot face aceste sesizari au la dispozitie numarul de telefon 0800.080.999, apelabil gratuit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.