Bradul din piata s-a daramat

Bradul din piata s-a daramat

0 534

A venit ISU si l-a luat. Insa Scripcaru cela frumos, aduce altum tare si gros.
Da, bradul din Piata Sfatului a fost doborat de primul vantulet mai de nadejde. Vantul si-a incercat la inceput puterile, a incercat sa vada cat de trainic este ancorat bradul cel mai inalt aflat in postura de pom de sarbatori prin orasele tarii, l-a zgaltait ca dentistul o masea cand o scoate, apoi l-a culcat.
Din fericire nimeni nu a fost prins sub el, ca mania naturii terci il facea.
Viceprimarul A. Gabor sustine, in numele primariei conduse de seful sau de partid, ca bradul a fost ancorat cum trebuie, insa uite ca a picat.
La fata locului s-au prezentat imediat echipaje de la Ambulanta, SMURD, Politie, ISU, plus viceprimarul amintit. A mai fost chemata o macara pentru a ridica bradul ca sa se caute eventuale victime sub el. Asa ceva nu s-a gasit, in schimb erau terminate podoabele agatate de el. La indemnul edililor urbei, niste drujbari priceputi l-au facut bucati, acestea fiind duse spre destinatii necunoscute, dar folositoare acuma, de sarbatori, daca ai semineu original.
Din cate zic cei ce se pricep la asemenea lucruri, bradul era batran, comparativ cu omul, avand 120 de ani. Eu am vrut sa ma conving, stimati cititori, daca varsta este stabilita corect, ca sa nu fiti mintiti de sefii Primariei – nu ar fi prima data – si m-am strecurat langa ciot (bradul s-a rupt din cotor). N-am ajuns sa numar decat 59 de cercuri, dupa care a venit un comunitar si m-a gonit, privind cu slugarnicie spre viceprimar. Si reprezentantii celorlalte institutii dependente de Primarie s-au purtat respingator cu mine, ca sa vada sefii ca vajnici sunt ei.
Trecand peste aceste fleacuri primariale, pot comunica faptul ca alt brad, si mai inalt si frumos, va lua locul celui doborat de vant. Primarul a promis ca acesta va fi si mai ancorat, si mai frumos, si mai impodobit, ca tot este pe banii nostri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.