Cum sa sofati ECOlogic!

Cum sa sofati ECOlogic!

0 224

Alarmat de numarul mari de masini care sunt pe strazile Italiei, Guvernul italian s-a hotarat sa treaca la fapte pentru a reduce emisiile de carbon. Guvernantii italieni incearca in acest sens sa-i atraga de partea lor pe conducatorii auto. In acest sens autoritatile de la Roma vor sa stimuleze un comportament zilnic responsabil al automobilistilor, care sa contribuie la reducerea poluarii.
Ghidul facut de italieni este prevazut de o directiva europeana si prezinta datele consumurilor din diferite tipuri de transport – urban, extraurban si mixt – si al emisiilor tuturor modelelor de automobile in vanzare cu incepere din 31 martie 2008, precum si o scara gradata a marcilor care emit mai putina anhidrida carbonica, impartite in functie de alimentarea pe benzina sau motorina.
Claudio Scajola, ministrul italian pentru dezvoltare economica a declarat: “In prezent, cand pretul carburantilor este mare, la fel ca si cerinta de a reduce poluarea, fiecare sofer poate contribui la reducerea risipei de carburant”. Un comportament responsabil, spun autoritatile italiene, previne accidentele rutiere si determina economii de pana la 10-15% din consum, ceea ce echivaleaza cu o reducere a cheltuielilor pentru carburanti cu circa 150 de euro pe an.
In continuare prezentam pentru soferii romani cateva sfaturi pe care cu siguranta omologii lor italieni le vor respecta de acum inainte: dupa pornirea motorului este indicat sa se plece imediat; accelerati cu blandete, gradual, nu violent, pastrati o viteza moderata si pe cat posibil uniforma; evitati sa franati brusc si schimbarile de viteza inutile, stingeti motorul la semafoare si de fiecare data cand este posibil; schimbati uleiul la momentul potrivit, mentineti presiunea in cauciucuri; demontati suportul de schi si cutiile pentru portbagajul aerian.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.