Aterizarea

Aterizarea

0 276

Din cauza timpului nefavorabil, NASA a amanat si a doua oara tentativa de aterizare, in Florida si planificata pentru aseara, a navetei spatiale „Endeavour”.
Conform celor declarate de un purtator de cuvant al autoritatii respondente de zborurile spatiale, se asteapta previziunile meteorologice pentru a se hotari momentul aterizarii. Acesta poate fi stabilit dupa inchiderea editiei cotidianului nostru, ce putem spune din cele aflate pana acuma este ca aterizarea va avea loc, cu mare probabilitate, la baza aeriana Edwards din California.
Endeavour a plecat spre casa vineri, dupa ora 15, ora Romaniei, dupa ce a petrecut in spatiu, mult timp cuplata de statia internationala IIS, 16 zile.
Misiunea navetei a constat, in principal, din lucrari de intretinere a statiei IIS. Au fost aduse imbunatatiri statiei spatiale – sobe de gatit noi, aparatura fitness, toalete, o noua lada frigorifica. In urma acestor imbunatatiri, pe statie vor putea activa sase oameni, dublul posibilitatii actuale.
S-au mai intreprins lucrari de reparatii si in exterior, ocazie cu care s-a pierdut in spatiu o lada cu scule. Sa vedem ce-or zice extraterestrii cand or gasi-o!
Per total, daca si aterizarea nu va prezenta disfunctii, misiunea poate fi numita un succes.
Si iata cum, in curand, dam de Doamne-Doamne, un nou Rai cu tacamul Evei, inclusiv sarpele cu mar, si, probabil, vom fi expulzati din nou pe cine stie ce planeta, ca pe cea pe care traim suntem pe cale sa o distrugem.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.