Aterizare fortata la Peles – Sinaia

Aterizare fortata la Peles – Sinaia

0 296

Un iubitor al sporturilor extreme s-a prabusit sambata, cu parapanta, in curtea Pelesului. Daca fapta nu ar fi tragica, am putea spune ca omul, un bucurestean, a vrut sa vada, pe scurtatura, daca regele este acasa si cam ce invarte, ca sa-l ia si pe el la o partida de zbor.
Ca prin minute, amatorul de sporturi extreme, care este medic, n-a avut rani grave, dar s-a ales cu o sperietura zdravana.
Zburatorul cu parapanta decolase de la Cota 2000, din Sinaia, si voia sa aterizeze in poina din fata Pelesului, pentru ca in oras si pe sosea era aglomeratie. Dar, pe deasupra palatului, parapanta a prins un curent puternic, s-a infasurat, iar barbatul s-a prabusit de la circa 20 de metri inaltime, alegandu-se cu diverse contuzii cam peste tot: cap, torace, picioare.
A fost transportat cu un elicoper SMURD – tot nu a scapat de calea aerului! – la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Medicii afirma ca este in afara oricarui pericol.
Specialistii in zboruri cu parapanta afirma ca, in Sinaia, in zona castelului Peles, curentii de aer sunt foarte ciudati si contrari unei pilotari de parapanta, mai ales in zone joase, aproape de sol, probabil din cauza muntilor. De aceea sfatuiesc pe amatorii de asemenea plimbari aeriene sa-si caute alte locuri de aterizare pentru a nu risca accidente.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.