Ciobanul cu stana pe pista a semnat actele pentru schimbul de teren

Ciobanul cu stana pe pista a semnat actele pentru schimbul de teren

0 238

Dupa interminabile negocieri, ciobanul cu gospodaria amplasata pe locul viitoarei piste a aeroportului Brasov-Ghimbav a acceptat oferta Consiliului Judetean Brasov de a i se oferi teren la schimb (detinut de CJ Brasov) pentru tot ce detine in proprietate in acea zona, a declarat pentru MIX TV, Vespasian Iancu.
Potrivit declaratiei facute de Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Attila Kovacs, care conduce comisia infiintata pentru rezolvarea situatiei juridice a terenurilor din perimetrul viitorului aeroport, intre Consiliul Judetean Brasov si cioban a fost semnat, la notar, un precontract prin care proprietarul stanii au accepta schimbul de teren. In curand se va proceda la eliberarea locului respectiv.
Dintre toti proprietarii privati de terenuri au mai ramas doar doi care nu sunt de acord cu schimbul si patru care cer sume foarte mari, acestia urmand a fi expropriati pentru cauza de utilitate publica.
De asemenea, in urmatoarele zile Consiliul Judetean va relua negocierile si cu conducerea IAR Ghimbav, pentru cele 19 ha de teren, care ar trebui preluate de la aceasta societate.
Este de mentionat ca suprafata totala alocata pentru aeroport este de cca. 200 ha.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.