Noutati despre secuiul ucis in Bolivia

Noutati despre secuiul ucis in Bolivia

0 312

Magyarosi Arpad, romanul de etnie maghiara din Secuime ucis de trupele speciale boliviene, se pare ca nu era chiar acel porumbel alb descris de rude si vecinii din localitatea natala. El era cunoscut ca adept al Ungariei Mari si membru fondator al Legiunii Secuiesti, cunoscuta pentru „idealurile” de autonomie a Tinutului Secuiesc, prin aceasta devenind un pericol pentru interesele Romaniei.
Invatatorul Magyarosi Arpad, in varsta de 28 de ani, a fost cooptat de mercenarul maghiar Eduardo Rozsa Flores sa lupte pentru independenta provinciei boliviene Santa Cruz, de fapt un fel de mercenariat si perfectionare in practica terorismului.
Eduardo Rozsa Flores, cu cetatenie ungara si boliviana, Arpad Magyarosi, cu cetatenie romana, si Michael Martin Dwyer, cu cetatenie irlandeza, au fost impuscati mortal in timpul unei operatiuni de dejucare a unui presupus complot de asasinare a presedintelui bolivian Evo Morales.
Elod Toaso, un alt cetatean ungar nascut in Romania, se afla in arest pentru colaborare cu teroristii. Din grupul „teroristilor“, tanarul Magyarosi pare un exaltat care si-a jertfit viata pe altarul ideii de autonomie in Bolivia, cu bataie la lupta Legiunii Secuiesti pentru dobandirea, pe orice cale, a autonomiei respectivului tinut El a fost un tanar dascal, cu talent muzical, dar ucis ca „terorist”.
Magyarosi a facut parte din mai multe trupe rock, iar in ultima vreme s-ar fi convertit la islam. Alintat Fiuka, tanarul Magyarosi era, potrivit cunoscutilor sai, un adept al Ungariei Mari. El a imbratisat teoriile iredentiste, numarandu-se printre fondatorii Legiunii Secuiesti, o organizatie a maghiarilor din strainatate, sprijinita mai ales de diaspora din Statele Unite.
Fondata in 2002, legiunea urmareste autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, cu toate urmarile malefice pentru Romania, caci iredentistii nu se vor multumi cu atat (pushchea pe limba!), ci vor cere autonomia intregii Transilvanii si apoi alipirea de Ungaria.
Oare de ce statul roman nu ia masurile care se cer urgente, in aceasta privinta, mergand pana la interpelarea Ministerului de Externe maghiar? Este mai importanta lupta pentru putere interna sau cea pentru integritatea patriei romane?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.