Posta Romana minus 1.500 de angajati din 2009

Posta Romana minus 1.500 de angajati din 2009

0 261

Circa 1.500 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana /CNPR/ vor pleca din companie in 2009 din cauza externalizarii serviciilor de transport valori si de curatenie, a anuntat, miercuri, directorul executiv operational al CNPR, Cristian Buciu, la un seminar privind industria ITC romaneasca.
“Practic nu va fi vorba de concedierea a 1.500 de angajati ci de preluarea acestora de catre companiile care au castigat serviciile pe care le-am externalizat. Este vorba de un numar de trei companii”, a spus Buciu.

Posta Romana are, in prezent, 35.600 de angajati.
Directorul executiv operational al CNPR a mai mentionat ca nu crede ca business-ul companiei va fi afectat in 2009 pe relatia cu Spania unde a descris recent sase oficii postale, in pofida crizei financiare din aceasta tara, pentru ca romanii nu au de gand sa se intoarca in tara.
“Desi am intrat mai tarziu cu aceste oficii pe piata spaniola nu cred ca vom intampina probleme in 2009 pentru ca romanii nu dau semnale ca vor sa se intoarca acasa”, a precizat Buciu. Acesta a spus ca sumele care veneau in tara de la romanii din afara, circa 8 miliarde de euro, veneau pe diferite canale mai putin oficiale, ori acum exista posibilitatea trimiterii lor oficiale.
Directorul executiv operational al CNPR a mentionat ca in 2009 va trebuie reconsiderata prezenta Postei Romane in mediul rural fiind nevoie de investitii in modernizare si digitalizare in aceste puncte de prezenta in conditiile in care 50 la suta din beneficiarii serviciilor sociale livrate de Posta Romana sunt in mediul rural.
“Daca in 2004, circa 50 la suta din veniturile companiei veneau din relatia cu statul – plata pensiilor si alocatiilor – in 2008 ponderea acestor servicii este de numai 30 la suta. Suntem obligati sa livram 10 milioane de drepturi lunar, ceea ce inseamna ca se invart prin mainile noastre circa 1,2 miliarde euro pe luna, adica 10 la suta din PIB”, a spus Buciu.
CNPR este operatorul national in domeniul serviciilor postale avand, in prezent, 34.000 de angajati si o retea de peste 7.100 de oficii in toata tara, din care 1.100 informatizate. Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Fondul Proprietatea, cu 75 la suta, respectiv 25 la suta din capital.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.