Romania fara sefi la …deconcentrate

Romania fara sefi la …deconcentrate

0 272

Toti sefii serviciilor deconcentrate primesc joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere. In acest interval se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi, informeaza NewsIn.
„Termenul stipulat in OUG este de 32 de zile pentru ca in primele doua zile de la publicarea Ordonantei de Urgenta sa fie transmise deciziile de demitere, cu preaviz de 30 de zile”, au declarat joi surse guvernamentale.
Una dintre conditiile prevazute pentru ocuparea acestor functii este ca persoana sa nu fi desfasurat activitati de politie politica.
Evaluarea candidatilor se va face de comisii formate din specialisti in domeniul respectiv. Din comisii va face parte si cate un reprezentant al prefecturii din judetul respectiv.
Actul normativ precizeaza ca functiile de conducere sunt exercitate in baza unui contract de management incheiat cu ordonatorul principal de credite, pe o perioada de maximum 4 ani. Contractul – care este asimilat contractului individual de munca -prevede, printre altele, obiectivele si indicatorii specifici de performanta.
Pe lista serviciilor deconcentrate se afla directiile de sanatate publica, casele de asigurari de sanatate (care apartin de Ministerul Sanatatii), directiile pentru cultura, culte, patrimoniu cultural (Ministerul Culturii si Cultelor), comisariatele pentru protectia consumatorului si oficiile teritoriale pentru IMM-uri si cooperatie (Ministerul pentru IMM-uri).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.