Olimpiada de Pasti – proba de lumina

Olimpiada de Pasti – proba de lumina

0 270

Invierea a trecut, dar a ramas o intrebare: a cui a fost mai luminata? A Patriarhiei, care si-a pus la bataie organizatia piramidala pentru a imparti „pana in cele mai indepartate catune ale patriei” lumina adusa tocmai de la Ierusalim? Sau mai degraba a democrat-liberalilor de sub ascultarea episcopului Gheorghe Flutur, care a mobilizat un grup de credinciosi avuti cu carnet de partid pentru a plati un mizilic de 20.000 de euro cat a costat cursa charter care le-a adus alta lumina decat cea oficial-bisericeasca, intru bucuria enoriasilor din Bucovina si de la malul marii?
S-ar cuveni o masurare adecvata si stiintifica a puterii calorice si luminiscentei ca sa faca departajarea si sa ne lamureasca cine dintre cei doi mesageri divini si-a indeplinit misiunea mai repede. Desi, dupa cate se pare, sosirea celor doua curse Ierusalim-Bucuresti n-a fost tocmai la fotografie. Charterul pedelist a ajuns, pare-se, ceva mai repede din Tara Sfanta decat cel al Patriarhiei. Motiv pentru care heruvimul Fluture a batut din aripi a infatuare si s-a laudat ca enoriasii lor au fost anul acesta mai luminati decat cei ai Bisericii.
Oricine va fi declarat castigator, Olimpiada Pastelui a fost bine primita de fanii credinciosi, care au apreciat in comunitatile lor cursa popeasca a flacarii de la Ierusalim.
Teribil cat de neinsemnata a devenit lumina aprinsa de la candela vreunui prelat de tara, care scapara de ani de zile un amnar in intunericul altarului ca sa-si aprinda lumanarea de la care iau apoi lumina credinciosii! De-acum, babele bisericoase venite la slujba de Inviere vor vrea sa stie, inainte de a-si apropia mucurile de ceara de cel al popii, suspicioase si nazuroase: „Da’ e de la Ierusalim, taica?”
Fluture & comp. se pot gandi de pe-acum sa dea lovitura anul viitor chiar in Tara Sfanta. Cursa lor supersonica si superluminica ar putea sa aduca flacara sfanta chiar la Ierusalim, de undeva de mai sus. Asta daca Aviatorul Luminii, Gigi Becali, nu inchiriaza pentru ocazie o companie de curierat rapid, care sa aduca lumina pe relatia Muntele Athos-Pipera si sa-i lase cu buzele umflate pe asteptacii cursei de Ierusalim.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.