Siamezii de la Judetean

Siamezii de la Judetean

0 285

In goana dupa voturi, in intervalul de o saptamana si jumatate pana la alegerile din 30 noiembrie, catidantii in halate nu ocolesc nici spitalele. Acolo, in paturi sau inca in sala de asteptare, asteptand un consult sau un diagnostic, pacientul este mult mai vulnerabil la mesajul electoral impachetat intr-o pipaiala profesionista. Iar daca internatul este prea mic sa priceapa ceva din politichia cu halat alb, osteneala de a-l vizita este rasplatita de audienta pe care o are in targ orice gest de bunavointa medicala aparent gratuit.
In situatia de mai sus s-a gasit medicul Vlad Ciurea, reputat neurochirurg bucurestean, dar si candidat PSD pentru Parlament. Domnu’ doctor si-a facut timp taman in miezul campaniei electorala sa vina sa-i viziteze pe siamezii de la Maternitatea Brasov. Ciurea a descins duminica la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie cu gandul curat de a-i evalua pe micutii lipiti in zona capului. Care asteapta inutil de o bucata de vreme sa fie preluati de o institutie medicala care sa le acorda asistenta specializata de care au nevoie. Cat despre presupusa operatie din Statele Unite, menita sa-i separe, nimeni nu-si face prea multe iluzii la Brasov ca se vor gasi curand banii necesari.
De la Bucuresti, insa, situatia se vede strict electoral; cineva o fi calculat ca grija pentru siamezi va aduce de doua ori mai multa simpatie votanta decat consultul unui singur bebelus. Asa ca Ciurea n-a facut decat sa reia sperantele ca se va gasi o solutie, vom vedea, vom incerca, vom analiza, etc. Declaratii medical-politice de hranit imaginarului electoral, in care, de Ginecologie, fiind, spitalul este predispus penetrarii politice.
Calculele de la Maternitate nu s-au potrivit insa cu cele de la Spitalul Judetean. In campania medicala de cules voturi de la pacientii spitalului, Ciurea s-a lovit de cerbicia managerului Mariana Rusu. Care trebuie sa pastreze fieful spitalicesc doar pentru promovarea dr. Marius Neculoiu, candidat la randul sau pentru Parlament din partea PNL. Neculoiu, indeobste zgarcit in detalii cu presa, s-a dovedit deosebit de afabil deunazi, cand i-a invitat pe cameramanii televiziunilor locale sa filmeze o operatie de prelevare de organe. Desi era duminica si 22:30.
Aparitia lui Ciurea la spital, unde, pretinde pesedistul, il asteptau pacientii, n-a cazut tocmai bine managerului Rusu si directorului Neculoiu. Ciurea se plange ca a fost poftit afara de duduia Rusu, care declara ca neurochirurgul nu are dreptul sa consulte pe nimeni in spital, nefiind angajat al institutiei.
Si aici avem de-a face cu siamezi. Lipiti in zona capului de ideologia de partid, cei doi medici – respectabili ca profesionisti – au o problema in a-si gestiona micul handicap de a fi in acelasi timp si candidati. Din fericire, ei pot fi separati de corvoada de a duce o existenta dubla printr-o simpla taietura in cabina de votare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.