Legea salarizarii unitare, Motiunea de cenzura in procedura!

Legea salarizarii unitare,
Motiunea de cenzura in procedura!

0 226

Motiunea de cenzura intitulata „Legea privind salarizarea in anul 2011 – ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc” urmeaza sa fie citita, joi, in plenul Parlamentului. Motiunea a fost introdusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul legii privind salarizarea bugetarilor in anul 2011 iar semnatarii ei cer demisia Guvernului, pe care il acuza ca a ridicat minciuna si furtul la rang de act normativ.
Potrivit Agerpres, initiatorii actiunii considera ca Executivul nu face altceva decat un nou „abuz legislativ”, incercand sa transforme o masura presupusa a fi cu caracter temporar – micsorarea veniturilor personalului bugetar – intr-o stare de fapt permanenta. Potrivit autorilor motiunii, cauza acestei situatii este ca Guvernul nu are capacitatea de a creste veniturile bugetare in 2011 prin metode cum ar fi stimularea cresterii economice sau imbunatatirea gradului de colectare.
Prin asumarea raspunderii, actele normative se considera adoptate, fara a mai fi dezbatute de legislativ, daca in termen de trei zile nu se depune o motiune de cenzura sau daca aceasta din urma este respinsa. In cazul adoptarii motiunii, Guvernul isi pierde mandatul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.