IPS Ioan Robu: Sarbatori Fericite credinciosilor catolici !

IPS Ioan Robu: Sarbatori Fericite credinciosilor catolici !

0 228

Peste un miliard de catolici din intreaga lume vor sarbatori duminica, 12 aprilie, Invierea lui Isus Cristos. Lor li se alatura 20.000 de catolici din Bucuresti, care incep, conform traditiei, celebrarea Invierii inca din seara de sambata, informeaza Arhiepiscopia Romano-Catolica.
In pastorala adresata credinciosilor, arhiepiscopul mitropolit romano-catolic Ioan Robu reitereaza principalele momente ale sarbatorii – Ceremonia luminii, Liturgia Cuvantului, Liturgia Botezului si Liturgia Euharistica.
Ceremonia luminii isi are inceputul in afara bisericii, prin sfintirea focului, de la care preotul aprinde lumanarea Pascala, moment ce are menirea de a-i introduce pe credinciosi in tacerea interioara, in meditarea lucrarii lui Dumnezeu care a calauzit istoria lumii.
Cel de-al doilea moment, Liturgia Cuvantului, continua tema luminii, prin lecturile din Vechiul si din Noul Testament, care prezinta diferitele etape ale istoriei mantuirii incepand cu Creatia cea dintai si ajungand la Noua Creatie implinita de Cristos Mort si Inviat.
Liturgia Botezului incepe indata dupa predica. Fie ca este sau nu botezat cineva in cadrul acestei celebrari, acest al treilea moment liturgic cuprinde Litania Sfintilor, Binecuvantarea apei de Botez si Reinnoirea fagaduintelor de la Botez. Inainte de a fi stropiti cu apa in amintirea Botezului, preotul ii indeamna pe oameni la innoirea vietii, care trebuie sa fie asemeni celei duse de Isus.
Liturgia Euharistica este punctul culminant al intregii vegheri din Noaptea de Pasti. Este masa pe care Domnul a pregatit-o poporului sau prin Moartea si Invierea Sa, arata IPS Ioan Robu.
In incheiere, ierarhul le ureaza credinciosilor harul unor Sarbatori Fericite, fiind binecuvantati cu iubire si indurare. „Revarsa asupra noastra, Doamne, Duhul iubirii tale, pentru ca noi, care am fost hraniti cu Tainele pascale, sa fim mereu uniti prin iubirea ta”, incheie IPS Ioan Robu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.