Mansardari fara autorizatie la Brasov

Mansardari fara autorizatie la Brasov

0 245

La Brasov, nu toate mansardarile sunt la inaltime. Asta au constatat inspectorii Protectiei Consumatorului din Brasov, dupa ce au verificat un bloc in curs de mansardare situat pe strada Lacramioarelor. Dupa ce au semnat initial ca sunt de acord cu interventiile asupra imobilului, locatarii sustin ca nu se asteptau ca imobilul sa fie suprainaltat cu un etaj.
Dar deranjul inevitabil pe care il creeaza o astfel de lucrare intr-un bloc nu s-a redus numai la atat. Proprietarii apartamentelor de la etajele superioare reclama faptul ca, din pricina lucrarilor facute de mantuiala, le-au fost inundate apartamentele.
Sesizati de locatari, o echipa de la Protectia consumatorului s-a deplasat la fata locului, unde a constatat si alte nereguli. In primul rand, lipsa unei placute pe care sa fie inscrise numarul de autorizatie, datele santierului si termenele de executie, asa cu meste obligat sa expuna la vedere orice constructor. Inspectorii OJPC s-au declarat surprinsi sa constate ca asociatia de proprietari incheiase contracte cu o persoana fizica.
Mai precis, o femeie, pe nume Claudia Vranceanu Pantelimona, din Sibiu, careia Primaria Brasov ar fi trebuit sa-i elibereze autorizatia de construire a mansardelor preconizate a fi amenajate deasupra mai multor imobile din Brasov. N-a facut-o inca, pentru ca femeia prezentase initial municipalitatii un set de planuri care nu corespundeau regulamentul urbanistic aprobat la Brasov, fapt pentru care a si fost amendata. Prin urmare, inspectorii Primariei i-au cerut sa elaboreze o noua serie de planuri care sa respecte cerintele, urmand ca ulterior sa-i elibereze autorizatia pentru lucrarile pe care le desfasoara. In asteparea documentului de la Primarie, femeia a decis inceperea lucrarilor, iar controlul OJPC a surprins-o lucrand fara autorizatie.
Firma condusa de sibianca desfasoara in prezent lucrari de mansardare in alte cinci blocuri din municipiu. Primaria Brasov considera mansardarea, cu acordul locatarilor, una dintre solutiile de atenuare a crizei de apartamente din oras.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.