Guvernul rapeste bugetarilor bucuria tichetelor cadou

Guvernul rapeste bugetarilor bucuria tichetelor cadou

0 173

Guvernul Romaniei ia, in perioada de criza, masuri a la Radio Erevan: nu numai ca nu le mareste leafa bugetarilor, ci le mai si taie din bonusuri. Concret, Guvernul intentioneaza sa interzica autoritatilor si institutiilor publice sa acorde angajatilor tichete cadou si tichete de vacanta.
„Autoritatile si institutiile publice nu pot acorda tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora, pana la sfarsitul anului 2009″, cam asa va suna noul act normativ.
Interdictia va fi aplicata autoritatilor si institutiilor publice a caror finantare se asigura integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii si subventii acordate de la buget sau integral din venituri proprii.
Aceasta masura vine dupa ce, saptamana trecuta, senatorii au adoptat ordonanta de urgenta prin care Guvernul a aprobat, in luna februarie, introducerea tichetelor de vacanta. Ordonanta Guvernului, aflata in vigoare, prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism. Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.