Intalnire a Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui la Brasov

Intalnire a Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui la Brasov

0 165

Saptamana aceasta, intre 2 si 4 aprilie, la Poiana Brasov se desfasoara Expo-Conferinta Internationala din Industria Laptelui. Aceasta intalnire vine dupa anuntul facut de catre Uniunea Europeana, care cere Romaniei ca pana la sfarsitul anului sa se conformeze in ceea ce priveste calitatea laptelui. Momentan, laptele romanesc corespunde doar in proportie de 60% cu cerintele impuse de normele europene.
Problema care se dezbate la intalnirea din Poiana Brasov este ca cerinta UE este la ora actuala imposibil de indeplinit. „Vrem sa obtinem de la institutiile statului o derogare suplimentara de un an, pentru a ne putea conforma”, spune Valentin Blanaru, directorul general al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL). „Este a doua editie si vrem sa devina o traditie. Discutiile se axeaza pe calitate si pe conditiile de fabricare a lactatelor. Cu cat acestea sunt mai bune, cu atat consumatorul se poate bucura de un produs mai sanatos”, explica seful APRIL.
O alta problema care ii macina de oamanii prezenti la eveniment se refera la criza economica care a afectat si acest domeniu, numai in luna martie vanzarile scazand cu 15%. Greutatea cu care se accezeaza fonduri este inca un impediment pentru care producatorii de lapte se plang ca agricultura in tara noastra este inca la nivel de acum 100 de ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.