O noua cacialma PDL, Impozitul pe cifra de afaceri!

O noua cacialma PDL,
Impozitul pe cifra de afaceri!

0 226

Mininunea nu a tinut nici trei zile – negocierile de sambata, dintre Putere si Opozitie au fost in zadar. Parlamentul a invalidat propunerea ca microintreprinderile sa opteze pentru plata a 3% si totul a ramas asa cum au vrut portocalii.

O noua descoperire – locul impozitelor in …Codul Fiscal!
Ziua de sambata, una a negocierilor pentru a debloca discutiile in comisii si a permite discutarea in Parlament a Legii Bugetului, Puterea si Opozitia au discutat indelung, acceptandu-se in final cateva amendamente ale Opozitiei. Presedintele comisiei de buget finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a anuntat rezultatul negocierilor. „Bani mai multi la Sanatate si Educatie, plata a 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi si modificarea criteriilor de distribuire a banilor in teritoriu”, a precizat imediat dupa negocieri Virel Stefan, presedintele comisiei de buget finante din Camera Deputatilor.Plenul Parlamentului a respins propunerea liberalilor de a se reveni la impozitul de 3% pe cifra de afaceri a microintreprinderilor, desi ea fusese acceptata in comisii, invocand argumentul ca locul unei asemenea propuneri este in Codul Fiscal, nu in legea Bugetului de Stat. „Intr-adevar, s-a vorbit de introducerea unui impozit simplificat de 3% pe cifra de afaceri, dar locul impozitelor este in Codul Fiscal, nu intr-o lege a bugetului. Oricum, Guvernul vrea sa introduca acest impozit in Codul Fiscal din ianuarie 2011”, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, solicitat sa dea explicatii cu privire la modificarea intelegerii initiale.
Deputatul PNL Daniel Chitoiu i-a replicat ministrului ca argumentul nu sta in picioare, cata vreme guvernul Boc a introdus impozitul forfetar tot printr-o lege a bugetului. Revenit la tribuna, ministrul Finantelor a declarat ca el nu a promis niciodata ca amendamentul va trece, ci doar ca va fi supus votului. ”Eu nu am spus in Comisii ca in plen aceste amendamente vor trece. Am spus ca vor fi supuse votului”, a precizat ministrul.
Plenul a adoptat un singur amendament, al deputatului PDL Petru Calian care prevede ca Posta Romana va primi un comision negociabil de pana la 1,05% din valoarea drepturilor de asistenta sociala pe care aceasta companie le va livra la domiciliul beneficiarilor in 2011. In proiectul initial, comisionul era de 1%, iar in comisiile de buget-finante amendamentul lui Calian fusese respins
La orele 22, presedintele de sedinta Ioan Oltean (PDL) a suspendat lucrarile pana marti dimineata. „Am epuizat legea pe articole. Conform intelegerii intre liderii de grup, sedinta se suspenda aici”, a anuntat Oltean precizand ca lucrarile se reiau marti, de la ora 9.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.