Sezon prelungit la schiat

Sezon prelungit la schiat

0 167

Intr-o emisiune televizata, in care si-au facut aparitia, prin Herastraul bucurestean, actualul ministru al Turismului, harnica gainusa Elena Udrea, si fostul ministru in domeniu, batrana plosnita inteleapta, Agathon, a ajuns sa spuna cate ceva si primarul orasului Busteni, Emanoil Savin.
El a asigurat, din orasul de la poalele Bucegilor, ca sezonul de schiat se prelungeste in acea zona pana spre jumatatea lui aprilie, aceasta fiind posibil atat datorita zapezilor cazute in ultima vreme, cat si a celor ce vor mai cadea in zilele imediat urmatoare, ca o ultima rabufnire a iernii.
Primarul a mai precizat ca transportul pe cablu in aceasta perioada de aprilie va fi gratuit, faptul dorind atragerea turistilor, deoarece, in momentul de fata, ocuparea locurilor de cazare in statiune fiind de doar 20%.
In context, primarul Savin a aratat ca turistii vin la munte, in general, ca sa schieze, cu toate ca muntele, in contrast cu marea, ofera posibilitati de ascensiuni sau doar excursii de o zi pe tot parcursul anului, din Busteni plecand peste 200 de trasee montane si turistice. Insa nu toti cei care ar veni la munte isi si doresc aventuri spre inaltimi. Ar fi destui care s-ar multumi sa respire, stand doar in statiune, aerul mai curat si mai tare al inaltimilor din preajma. Dar acestia nu prea vin pentru ca, atat la Busteni, cat si in celelalte statiuni – aicea poate fi inclus si Litoralul – se constata lipsa bazelor de agrement, adica acele locuri in care omul venit la odihna vrea sase distreze o parte din zi sau noapte.
Din pacate se tot auzea vocea Agathonului, cu suficienta superioara in spuse, iar ministresa Elena Udrea a avut grija sa preia, dupa plecarea primarului din Busteni la treburile lui, ideile afisate de acesta din urma, promitand investitii in domeniu, atat la munte, cat si la mare. Nu ca nu o durea gura, doar este femeie, dar ministerul condus de ea are la dispozitie o frumusica suma alocata, sub motivul ca este un minister nou (re)infiintat, de parca ar fi singurul in aceasta postura. Hai sa vedem, in context, si Ministerul Sportului, in aceeasi situatie ca nou (re)infiintat, dar cu un buget de vai de mama lui.
Care o fi schema? Ca federatiile, afara de cea de fotbal, o duc ca dracu din punct de vedere financiar, iar baza de selectie, adica sportul de mase – aici se poate include chiar si forbalul – este ca si inexistenta. Oare este normal?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.