Fara cozi de anul viitor la Fisc, CAS sau AJOFM

Fara cozi de anul viitor la Fisc, CAS sau AJOFM

0 240

Din 25 februarie, persoanele juridice vor putea depune o declaratie unica la agentiile de administrare fiscala pentru cotributiile sociale si impozitul pe venit. Dupa ce obtin certificatul digital firmele pot trimite si electronic toate declaratiile. Doar 20% din firmele brasovene isi trimit in prezent on line aceste declaratii.
Firmele vor avea posibilitatea ca, incepand de anul viitor, sa achite contributiile sociale si impozitul pe venit pe baza unei declaratii unice, care va putea fi completata si in format electronic. Prima declaratie unica va fi completata pana la 25 februarie 2011 pentru drepturile aferente lunii ianuarie. Firmele care vor sa depuna online declaratiile trebuie sa-si obtina certificat digital si apoi sa acceseze site-ul ministerului de finante si se completeaza declaratia E 150. Pana in prezent din totalul celor 18000 de firme brasovene 3500 au deja certificat digital si pot depune declaratiile on line.
Noutati apar si pentru persoanele fizice autorizate. Inxcepand cu 2011 ANAF nu va mai emite decizii anuale de impunere. PFA -urile sunt obligate ca pana pe 25 mai sa-si depuna singure deciziile de impunere.
In prezent, firmele sunt obligata sa completeze cinci formulare pentru achitarea impozitelor, dintre care doua la ANAF si trei pentru asigurari de sanatate, somaj sau pensii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.