Liceenii maghiari NU vor mai putine ore

Liceenii maghiari NU vor mai putine ore

0 205

Se pare ca profesorii din Romania si-au gasit aliati de nadejde in lupta pe care o duc cu guvernantii referitor la reducerea unor ore din programa scolara. Este vorba despre Uniunea Liceenilor Maghiari care, prin vocea presedintelui Vetesi Imola, a anuntat ca cã peste 20.000 de liceeni se afla in greva japoneza, deoarece Ministerul Educatiei vrea sa reduca orele de limbi straine, de sport si de dirigentie.
Anuntul a fost facut la Cluj, acolo unde elevii membri ai uniunii au intrat miercuri la clase cu banderole albe pe brat, ei anuntand ca protestul va dura pana se va gasi o solutie convenabila ambelor parti. „La protestul nostru participa 60 de scoli din 13 judete din Transilvania. Este vorba de peste 20.000 de liceeni. Reducerea numarului orelor nu ar fi cel mai adecvat mod de rezolvare a problemelor existente, deoarece consecintele acestei reforme pot fi hotaratoare pentru viitorul elevilor. Uniunea Liceenilor Maghiari considera ca nu reducerea numarului orelor ar fi cel mai important lucru de implementat, ci revizuirea si scaderea materialului didactic, precum si reducerea duratei orelor la 40 de minute, ceea ce ar duce la rezolvarea problemei de supraincarcare a elevilor”, a declarat Vetesi intr-o coferinta de presa.
Protestul are la baza Ordinul nr. 3410/16.03.2009 privind aprobarea planurilor-cadru de invatamant pentru clasele a IX-a – a XII-a, filierele teoretica si vocationala, cursuri de zi. Actul normativ propune reducerea numarului orelor de dirigentie, de educatie fizica si de limbi straine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.