Centru de excelenta in pregatirea bonelor la Brasov

Centru de excelenta in pregatirea bonelor la Brasov

0 240

Primaria a accesat fonduri europene, prin intermediul Ministerului Muncii, bani cu care urmeaza sa pregateasca 50 de baby-sitter profesionisti. Programul are doua avantaje: le va permite mamelor sa se intoarca la munca dupa ce le expira concediul maternal fara grija copilului ramas acasa si va oferi locuri de munca femeilor de peste 45 de ani.
Primariile sectoarelor 3 si 6 din Bucuresti, impreuna cu cea din Brasov, sunt beneficiarele fondurilor europene in valoare totala de 4,5 milioane de euro. Actele au fost semnate, asa ca, dupa ce se va decide daca se construieste o cladire noua sau se reabiliteaza una existenta, banii vor sosi la Brasov. Este vorba despre proiectul „Echilibru – o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala”, prin intermediul caruia vor fi pregatite 150 de bone in cele trei centre de excelenta.
Timp de 24 de luni vor fi scolarizate in cele trei centre 150 de baby-sitter. Acestea vor fi selectionate dintre femeile in varsta de peste 45 de ani, aflate in somaj. Cu banii europeni se va pregati mai intai o echipa de formatori, care va pregati mai departe viitoarele bone. La Brasov, centrul ar putea deveni functional la finele lui 2011, iar proiectul se va incheia la sfarsitul anului 2013.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.