Spitalele din Brasov NU au asistente medicale

Spitalele din Brasov NU au asistente medicale

0 214

Mirajul castigarii unor salarii decente si conforme cu munca prestata, a facut ca, in majoritatea spitalelor brasovene, sa fie o criza acuta de personal. Faptul ca in strainatate se poate castiga aproximativ de patru ori mai mult, fara a mai vorbi de conditiile mult superioare oferite de infrastructura spitalelor, a facut ca deficitul de personal sa fie de 20%, fiind unitati in care o asistenta medicala sa se ocupe de 15 bolnavi o data.
Situatia este mai dificila la Spitalul de Obstretica si Ginecologie. Aici este o lipsa acuta de asistente pe toate sectiile unitatii. Dr. Gheorghe Preda, purtator de cuvant al Maternitatii Brasov, a declarat in presa brasoveana: “Avem un deficit foarte mare in momentul actual si nu avem cum sa il acoperim, pentru ca toate posturile sunt blocate de Guvern. Avem nevoie de inca 60 de asistente si personal mediu“.
Nici la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov nu este o situatie mai buna. Aici, conducerea spitalului a cerut Guvernului deblocarea a 45 de posturi de asistente. Ca de obicei, problema vine tot de la Bucuresti, cei care se ocupa de astfel de lucuri intarziind sa dea un raspuns mult asteptat. „Ni s-a aprobat deblocarea unor posturi de medici. Problema mare este la asistente, unde nu am primit inca raspuns pentru cele 45 de posturi cerute de noi“, a spus Luminita Nitu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.