Carlos Santana la Bucuresti

Carlos Santana la Bucuresti

0 225

Mexicanul Carlos Santana va veni la Bucuresti sa concerteze, cu trupa sa, pe 4 iulie al acestui an, in cadrul festivalului B’estfest 2009, anuntul organizatorilor evenimentului bucurand miile si miile de fani ai acestui exceptional ghitarist.
Acum in varsta de 61 de ani, Carlos Santana s-a facut cunoscut in lumea muzicala prin melodii ca „Maria Maria”, „Corazon Espinado”, „Cry Baby Cry” si multe altele.
A concertat cu o serie de cunoscuti solisti ai timpurilor noastre – citez cateva nume:Shakira, Tina Turner, Antonio Banderas – precum si cu unele dintre cele mai cunoscute formatii ale genului
Ultima aparitie discografica a lui Santana si a trupei sale este „Multi-Dimensional Warrior”, in 2008, cu 28 de piese, fiind precedata de „Ultimate Santana” in 2007 si reunind hit-uri clasice cu cele moderne.
„Supernatural”, din 1999, a fost vandut pana acuma in peste 25 milioane exemplare, in toata lumea, fiind premiat cu noua premii Grammy.
O colaborare cu Placido Domingo, Macy Gray si Seal a dus la aparitia lui „Shaman”, in 2002, apoi in 2005 a lui „All That I Am”
Santana si-a inceput povestea de vis in „Frisco” (San Francisco) celei de a doua jumatati a anilor ’60 ai secolului trecut, fiind trimis in lumea legendelor vii in 1969, dupa un spectacol de pomina sustinut in cadrul festivalului Woodstock, iar cu albumul „Santana a fost timp de doi ani in topul Billboard.
In prezent Santana are aproape 100 de milioane de discuri vandute si a concertat in fata a peste 120 de milioane de spectatori. Este inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1998 si se afla in posesia a zece premii Grammy. Revista Rolling Stone l-a inclus pe acest maestru al ghitarei printre cei mai buni 100 de ghitaristi ai tuturor timpurilor si printre cei mai buni 100 de artisti ai tuturor timpurilor.

B’estfest 2009 se afla, in acest an 2009 – la a treia editie si se va tine in complexul Romexpo din Bucuresti intre 1 – 5 iulie.
Conform programului anuntat de organizatori, in aceasta perioada vor mai concerta: The Killers si Patrice in „Ziua Zero” – 1 iulie; Moby si Motorhead – 2 iulie; Orbital, Franz Ferdinand si The Faint – 3 iulie; The Charlatans si The Ting Tings – 4 iulie si Monowar si Hollyhell la Aftershock – 5 iulie.
Biletele costa intre 110 lei si 150 lei/zi, in functie de data la care sunt cumparate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.