PDL si PSD sau leapsa la guvernare

PDL si PSD sau leapsa la guvernare

0 192

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca avand in vedere conditiile de criza, nu este exclusa probabilitatea ca intre PSD si PDL sa aiba loc „concursuri de frumusete” sau ca unul dintre cele doua partide din coalitie sa „ii dea leapsa” celuilalt.
„In conditii dificile, exista tentatia aproape naturala a omului politic de a gasi scuze si acuze. Va fi foarte facil ca, in interiorul Guvernului, cele doua partide sa fie tentate sa-si dea leapsa unul celuilalt, sa fie concursuri de frumusete”, a precizat Geoana, facand referire la posibilitatea existentei unor acuze reciproce intre cele doua partide de la guvernare.
Geoana a apreciat, ca ambitia PSD de a castiga orice tip de alegeri, inclusiv pe cele europarlamentare si prezidentiale care se apropie, nu va fi afectata de parteneriatul cu PDL.
Liderul PSD a precizat totodata ca asteapta pregatirea cat mai curand a unui congres al partidului pentru desemnarea unui candidat la Presedintie, astfel incat acesta sa aiba timp sa se pregateasca pentru candidatura.
In opinia sa, este important ca partidul sa-si pastreze identitatea politica in cadrul guvernarii cu o formatiune de dreapta.
Totodata, liderul PSD a aratat ca, in ciuda discutiilor privind riscul de diluare a identitatii social democrate in cadrul coalitiei cu PDL, PSD trebuie sa isi indeplineasca obligatiile fata de electorat.
Potrivit lui Geoana, participarea PSD la guvernare trebuie sa constituie o garantie a faptului ca actuala criza va fi traversata in mod solidar de catre societate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.