Taranul – complet de judecata

Taranul – complet de judecata

0 250

Am asistat,in piata „Dacia”,la un circ dezolant. O femeie la o taraba inchiriata cu luna si pentru care am inteles ca plateste circa 350 lei/luna,sora ei posedand acte de persoana fizica, ea insa nefiind pe moment prezenta datorita unei urgente fiziologice,a fost terfelita de seful pietei ca la usa cortului.Numai ca nu a luat-o de-o aripa s-o zboare,chit ca, dupa vorba si port,era mai alba ca acel nesimtit pe care am aflat ca il cheama Dorian Constantin.
Nu stau in ograda feministelor si accept loviturile barbatilor atunci cand stiu ca am gresit. Dar detest nedreptatea. Vina acestei femei de la taraba consta in faptul ca tinea loc sora-si si ca nu era inscrisa in nu stiu ce act,sau ca nu accepta probabil masculinitatea sefului pietei. sau nu accepta,banuiesc, sa dea ciubucul cel de toate zilele, cu care se poate trai bine prin pietele brasovene, adica la tarabe de frunte si fiind ferit(a) de controale prea amanuntite.
Cazul parandu-mi-se peste acutul cronic, am umblat cu vorba intrebarii si pe la alti oameni din spatele tarabelor, tarani sau comercianti de zarzavat si fructe.
Cativa smecheri cu iz de specula m-au trimis la cratita, mai ales cand le-am spus ca sunt ziarista in sprijinul unui comert sanatos. Multi altii,veniti din campie dunareana sau sud de Moldova,cu izul de taran in priviri,au refuzat dialogul,acceptand tacit umilinta ciubucului catre personalul (ne)administrativ al acestei pieti „Dacia”.
Au fost si cativa – deontologia meseriei ma obliga la pastrarea anonimatului lor – care au recunoscut cate plase cu bunuri de pe taraba cara in biroul pietei si cati bani lasa in plus,cand isi platesc taxa zilnica,printre hartoagele necesare birocratiei.
Stiu ca sunt doar o reporterita cu fusta,insa acest lucru nu ma va impiedica sa continui investigatiile,iar rezultatele conducerii pedeliste ale acestei importante piete agroalimentare nu voi pregeta sa le dau publicitatii.

Andromeda Ochiosu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.