A aparut regulamentul privind protejarea centrului istoric al Sibiului

A aparut regulamentul privind protejarea centrului istoric al Sibiului

0 232

Datorita faptului ca centrul istoric al Sibiului este inscris pe lista patrimoniului cultural national si datorita valorii istorice si arhitecturale a centrului istoric, pentru aceasta zona a fost alcatuit un Regulamentul Local de Urbanism care este disponibil at?t in forma scrisa la sediul Primariei la Compartimentul de Urmarire si Planificare a Orasului Istoric si a Monumentelor c?t si in format electronic pe site-ul oficial al Primariei Sibiu – www.sibiu.ro – la sectiunea Urbanism.
Acesta este un proiect de informare a locuitorilor centrului istoric in legatura cu diverse chestiuni incluse in acest Regulament: t?mplaria ferestrelor, culorile si amenajarea fatadelor, amplasarea pe fatade de firme luminoase sau antene de telefonie sau de televiziune precum si executarea lucrarilor de amenajare interioara.
Locuitorii centrului istoric au de asemenea la dispozitie un Compartiment de Urmarire si Planificare a Orasului Istoric si a Monumentelor care ofera consiliere si asistenta in ceea ce priveste lucrarile de reabilitare si constructie pe care doresc sa le demareze.
Prin acest demers Primaria incearca sa protejeze investitiile importante pe care le-a facut in cadrul pregatirilor pentru programul Sibiu Capitala Culturala Europena 2007. Lucrarile efectuate in centrul istoric intre 2000 si 2006 au insemnat reabilitarea a peste 20 de strazi, au fost refacute 6 piete din zona centrului istoric (Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Piata Aurarilor, piateta urbana in vechiul T?rg al Pestelui, piateta de la baza scarilor pe strada Turnului, micile pasaje care asigura legaturile dintre strazi si piete, un numar de 4 pasaje cu scari (Pasajul Scarilor, Scarile Turnului, Scarile Aurarilor, Scarile Ocnei) si Turnul Sfatului. Suma totala alocata de municipalitatea sibiana din bugetul local in perioada 2000 – 2006 este de peste 90 de milioane de lei.
„Ne bucuram in prezent de un centru istoric cu adevarat valoros datorita valorii sale arhitecturale dar si datorita lucrarilor de reabilitare importante executate. Cred ca acum depinde de fiecare dintre locuitorii centrului istoric sa pastreze acest aspect si sa evite interventiile necorespunzatoare in ceea ce priveste lucrarile de constructie” a declarat primarul Klaus Iohannis in conferinta de presa.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.