Copiii din zonele sinistrate vin in vacanta la Bran

Copiii din zonele sinistrate vin in vacanta la Bran

0 215

Primele grupuri de copii din zonele sinistrate vor ajunge luni pentru o mini-vacanta in zona Bran-Moieciu. Institutia Prefectului Judetului Brasov, in colaborare cu Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) – Filiala Brasov, va oferi unor grupuri de copii din zonele afectate de inundatiile din nodul tarii posibilitatea de a-si petrece o mini-vacanta in zona Bran-Moieciu. „Prin aceasta initiativa dorim sa aducem un strop de lumina in sufletul micutilor a caror familii au fost atat de greu incercate”, a declarat prefectul de Brasov, Adriana Dontu.
La randul sau, reprezentanta ANTRC Brasov, Mioara Stoian, a precizat ca la aceasta campanie umanitara vor participa 12 pensiuni din zona Bran-Moieciu: „Consider ca era datoria noastra sa fim solidari cu cei afectati de inundatii. Ne vom stradui sa le oferim copiilor o vacanta cat mai frumoasa. Am pregatit, deja, un program de actiuni. Vom organiza excursii la Castelul Bran, Cetatea Rasnov si la Brasov. Vom avea si un spectacol folcloric”.
Prima serie de copii, cu varste intre 3 si 10 ani, vor sosi in judetul nostru la inceputul saptamanii viitoare. Din grup vor face parte 25 de copii si trei adulti insotitori din satul Tibeni (comuna Satul Mare din judetul Suceava) si alti 27 de copii si trei adulti din comuna Saucesti (judetul Bacau).
Transportul micutilor va fi asigurat cu doua autobuze, oferite de firma Transbus Codreanu, care va acoperi cheltuielile de deplasare din fonduri proprii. Plecarea masinilor catre Moldova va avea loc duminica, 3 august, si cu acest prilej, autovehiculele vor prelua si o parte din ajutoarele donate de institutiile publice si firmele brasovene, respectiv 105 baxuri de apa minerala, 63 colete cu lenjerie de pat si paturi, 150 saci, cu o greutate de aproximativ 1.000 kg, cu produse alimentare (zahar, orez, faina, malai, biscuiti, conserve, paste fainoase), precum si 10 kg de detergenti si sapunuri.

L.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.